DOLAR 32,2209 -0.08%
EURO 34,7488 0.17%
ALTIN 2.401,090,34
BITCOIN 1979078-1.28382%
Balıkesir
18°

HAFİF YAĞMUR

16:59

İKİNDİYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
6’lı Masa İttifakı Çöktü CHP Dışındaki 5 Parti Seçimde Başarısız Oldu

6’lı Masa İttifakı Çöktü CHP Dışındaki 5 Parti Seçimde Başarısız Oldu

2023 seçimlerinde CHP'nin liderliğinde oluşturulan 6’lı Masa ittifakı, CHP dışındaki 5 partinin başarısız performansıyla çöktü. İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA ve DP'nin toplam oy oranı yüzde 5.46'da kaldı. İYİ Parti tek bir il ve birkaç ilçe hariç büyükşehir belediyelerinde başarısız oldu, diğer partiler ise beklentilerin çok altında kalarak sıfır çekti.

ABONE OL
Nisan 2, 2024 09:46
6’lı Masa İttifakı Çöktü CHP Dışındaki 5 Parti Seçimde Başarısız Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6’lı Masa İttifakının Dağılması

CHP’nin önderliğinde kurulan 6’lı Masa ittifakı, seçim sonuçlarıyla birlikte büyük bir darbe aldı. İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA ve DP’nin seçimlerdeki performansı, ittifakın çöküşüne neden oldu.

İYİ Parti’nin Tek Şehirde Başarısı

İYİ Parti, yüzde 3.8 oy oranıyla seçimde belirgin bir başarı elde edemedi. Tek bir il ve birkaç ilçe hariç, büyükşehir belediyelerinde istenilen sonuçları alamadı. Ancak, Nevşehir’de eski AK Partili Rasim Arı’nın desteğiyle ipi göğüsledi. Seçimin ardından açıklama yapan Genel Başkan Meral Akşener ise partisini önümüzdeki günlerde seçimli olağanüstü genel kurula götürme kararı aldı.

Diğer Partilerin Başarısız Performansı

6’lı Masa’nın diğer bileşenleri olan Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA ve DP ise seçimlerde hayal kırıklığı yaşadı. Saadet Partisi yüzde 1.1, DEVA binde 3, DP binde 2 ve Gelecek Partisi binde 1 oy alarak beklenenin çok altında kaldı.

Meclis Temsiliyeti ve Seçim Sonuçlarının Etkileri

CHP listesinden seçime katılan bu partiler, Meclis’te toplamda 38 milletvekiliyle temsil ediliyor olsa da, seçim sonuçları ittifakın geleceği ve partilerin politik stratejileri açısından önemli bir dönemeç oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.