Diyetisyen Yasemin Polat, yürüyüş yapmanın kalp ve akciğer sağlığını korumak için en iyi yol olduğunu belirtti. Her gün 30 dakika yürüyüşün ihmal edilmemesi gerektiği uyarısında bulunan Polat, fiziksel aktivitenin Diyabet, hipertansiyon, osteoporoz ve kalp hastalıkları kronik hastalıklardan koruyacağı bilgini paylaştı.
Uzmanlar tarafından sağlıklı yaşam ve hastalıklardan korunmak için her gün sadece 30 dakika tempolu yürüyüş yapmanın yeterli olduğu bilgisi paylaşılırken Diyetisyen Yasemin Polat, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, düzenli yürüyüş yaparak kişide kas fonksiyonlarını ve gücünü geliştirmenin, vücutta maksimum düzeyde oksijenin kullanımını sağladığı bilgisini verdi. Düzenli yapılan fiziksel aktivitenin Tip 2 Diyabet, hipertansiyon, osteoporoz, kalp hastalıkları ve kolon kanseri gibi kronik hastalıklara doğal koruyucu etkisinin olduğunu da belirten Polat, yürüyüşle beraber beslenmeninde oldukça önemli olduğunu vurguladı.

ÖĞÜNLERİNİZDE YOĞURDU EKSİK ETMEYİN
Yürüyüşün ve hareketli yaşamın hücreler ile kas sistemine sınırsız faydalarının olduğunu sözlerine ekleyen Polat, süt ve süt ürünlerinin faydalarından bahsederek şu ifadeleri kullandı; “Yemekle birlikte yoğurt yemek mide ve bağırsak sorunlarının oluşmasını önler. Yoğurt kolayca sindirilen amino asitler içerir. Laktik asit sayesinde bağırsak florasını düzenleyerek kabızlığın önlenmesinde yardımcı olur. Ayrıca protein içeriği sayesinde tok tutucu özelliği bulunuyor ve kilo vermemize yardımcı oluyor.”

ARA ÖĞÜNLERİ ATLAMAYIN!
Düşük kalorili fakat besleyici değeri yüksek ara öğünler özellikle öğle ve akşam yemekleri arasında hem yüksek yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durmanızı sağlar hem de sağlıklı yiyeceğin içinde doğal olarak bulunan proteinler veya diyet lifi sayesinde daha uzun süre tok kalabilmenizi kolaylaştırır. Beslenme uzmanı olarak ara öğün önerisinde bulunan Diyetisyen Polat, “Günlük ara öğünlerinde 3 tane kuru kayısı yanında şekersiz Türk kahvesi, 1 orta boy yeşil elma ve 3 tam ceviz içi, 4 yemek kaşığı yoğurt içine 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 10 tane çiğ badem veya fındık yanına 1 orta boy meyve ve 1 fincan yeşilçay gibi besinler tercih edilebilir. Bunlar hem tok tutar hem de sağlıklı besinlerdir.” şeklinde konuştu. Ayrıca Polat ara öğün atlamanın gün sonunda daha fazla yemek tüketimine sebep vereceğini ve kilo alımını arttıracağı bilgisini de paylaştı.
HIZLI KİLO KAYBINDAN KAÇININ
“Çok kısa sürelerde hızlı verilen kiloların vücuda daha fazla miktarda tekrardan geri döneceği unutulmamalıdır.” diye konuşan Polat, “Dünya sağlık örgütünün önerilerine göre aylık kilo kaybı yaklaşık 4 kilogram ortalamasında olmalıdır. Daha hızlı kilo vermeye çalışmak kesinlikle yağ dokusundan gerçekleşmeyeceği için ciddi anlamda zararlı ve sağlıksız bir durumdur. Hızlı kilo kaybı süreci sırasında metabolizma yavaşlar ve su dokusu kaybı yaşandığı için vücut üzerinde birtakım sağlık sorunları oluşur. Hızlı kilo vermenin zararları arasında, safra kesesi taşı, sindirim sistemi bozuklukları, dolaşım problemleri, tansiyon dengesizlikleri, kalp krizi şok diyetlerin sonuçlarıdır.” ifadelerini kullandı.
“Erdoğan, İnc’ye Oyun Oynadılar “