Susurluk Müzisyenler Derneği Başkanı Sebahattin Şakar, müzisyenlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Şakar, “Müzisyenlerin en büyük kaygısı gelecek.” dedi.
Susurluk Müzisyenler Derneği’nin çiçeği burnunda başkanı Sebahattin Şakar, derneğin asıl amacının daha iyi şartlarda yaşayan, eğitim ve kültür seviyesi yüksek, vizyon sahibi müzisyenler yetiştirmek olduğunu vurguladı. Müzisyen mahallesinde yetişmiş ve müzisyenlik mesleğinin yanında Susurluk Limak Uludağ ve Faturamatik Yetkili İşlem Merkezi’nde çalışan Şakar, Müzisyenler Derneği ile Susurluk’a yeni bir ses getireceğini belirterek yeteneklerini sergilemek ve derneğe gelir kazandırmak adına ihtiyaç sahiplerine veya çalışamayan müzisyenlere destek olmaya çalıştıklarının bilgisini verdi. Şakar, “Vatandaşlarımızla iyi ve kötü günde birliktelik sağlamak bizim için çok önemli. Kendi çalışmalarımızla ve emeklerimizle vatandaşlarımıza ve kendi üyelerimize elimizden geldiği kadar destek sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.
“İMKANLAR YETERSİZ”
Susurluk müzisyenlerinin müzik faaliyetlerinin yalnızca düğünler olduğunu söyleyen Şakar, mevcut durumun yetersiz olduğunu dile getirerek pandemi döneminde getirilen kısıtlamalara dikkat çekti. Şakar, “Müzik kısıtlamaları çok anlamsız. Düğünler için saat olabilir ancak onlar da ruhsatlı.” dedi. Yazlık yerlerde ve barlarda kısıtlamaların yersiz olduğunu belirten Şakar, “Bu durum camiamızı tabii ki etkiler. Eğlence dozunun mekanların kontrolünde olması gerektiği fikrindeyim.” diye konuştu.
“EN BÜYÜK HAYALİM EĞİTİMLİ MÜZİSYENLERİN YETİŞMESİ”
Gelecek neslin müzik konusunda eğitim alarak iş sahibi olması gerektiğine dikkat çeken Şakar, “Genlerinde var olan kabiliyetleri eksik veya yetersiz olan eğitim kanalıyla istikrara kavuşturursak temel sorunu çözmek yolunda önemli adımlar atmış oluruz. En büyük hayalim güzel sanatlar ve konservatuvar mezunu olup iş sahibi olan nesillerin sayısının çoğalmasıdır.” diye konuştu. Müzisyenlerin en büyük kaygısının gelecek olduğunun altını çizen Şakar, “Mesleğimiz yaş ile doğrudan ilgilidir. Emeklilik veya 60’lı yaşlar sonrası en büyük sorundur. Devletimiz bu konuya özenle çalışmalıdır. Bu yüzden eğitimli meslek sahibi müzisyen diyoruz. Ama genetik kabiliyet ve sokak müziğinin değerli olduğunun altını çizmek isterim.” dedi.
“BİZİM MAHALLE EN GÜZEL MAHALLE”
Susurluk Belediyesi ile birlikte anlaşarak aktif olarak Gençlik Haftası kutlamalarına katılacaklarının bilgisini veren Şakar, “Dernek üyelerimizden oluşan bando gösterileri ve TSM konseri planladık. Bu planlamayı Susurluk Belediyesi’nin onayıyla gerçekleştireceğiz. Yeni bir dernek olduğumuz için planlamamızda Şehir Parkı’nda dinleti geceleri ve köylerimizde bando gösterileri var. Bununla ilgili belediyemizin, kültür işleri müdürümüzün ve başkanımızın tam destek ve sözünü aldık.” diye konuştu.
Susurluk Müzisyenleri olarak Susurluk halkından bir ayrımcılık görmediklerini aksine halkın romanları sahiplendiğini belirten Şakar, “Günlük yaşamda hep beraber oluyoruz. Özellikle şunu belirteyim Susurluk Müzisyen Mahallesi Türkiye’mizin en güzel, en rahat, en içten ve halkla en kaynaşmış mahallesidir. “şeklinde konuştu.
Haber: Belit PEKTEZEL