Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Kalp ritim bozukluklarının tanı ve tedavisinde kullanılan “Elektrofizyolojik Çalışma (EPS) ve Ablasyon” işlemi ilk kez gerçekleştirildi.
İşlem Kardiyoloji Uzmanları Dr. Öğretim Üyesi Alkame Akgümüş, ve Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Balun tarafından toplam 14 hastaya başarı ile “EPS/Ablasyon” işlemi uygulandı. Halk arasında “yakma işlemi” olarak da bilinen, kalpte oluşan ritim bozukluğunu tespit ederek tedavi edilmesini sağlayan işlem sonrası hastalar kısa sürede normal hayatlarına dönebiliyor.
Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulamanın başlaması ile birlikte “ritim bozukluğu” sebebiyle yapılan hasta sevklerini de azaltacak olan uygulama ilgili bilgi veren Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli, “Anjiyo işlemiyle görsel olarak benzerlik taşıyan, ancak Anjiyo işleminden farklı bir çalışma sistemi olan “EPS/Ablasyon” uygulamasında, atar veya toplar damardan girerek Kalbe çeşitli kataterler göndererek kalp içersinde belirli noktalardan uyarılar ile hastanın yaşadığı ritm bozukluğu ortaya çıkarıldıktan sonra, çeşitli uyarı manevraları ile ritm bozukluğunun tipi tespit ediliyor.
Tespitin ardından eğer uygun ise radyofrekans ile ritm bozukluğuna yol açan yollar veya noktalar ablasyon yaparak (yakarak) ortadan kaldırılmaktadır. Hastalanın, bilinci açık ve konuşarak uygulanan bu tedavi sonrası kısa sürede normal hayatına geri dönmektedir.” dedi.