DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22399451.06558%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Af konusunun siyasi değil vicdani bir mesele olduğuna dikkat çeken Sarıgül, “Ülkemizin içinde bulunduğu, siyasi, ekonomik ve sosyal şartlar, bir af çıkarmayı gerektiriyor. Bu nedenle Bandırma Cezaevinin önündeyim.” dedi.

 

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül’ün, Bandırma Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde basın ile bir araya gelerek af çağrısında bulundu. Af çıkarmanın kimin işine yarayacağının hesabını yapmadığını belirten Sarıgül, 9 Nisan’da, bir af çağrısında bulunduğunu ve yine aynı amaçla Bandırma Cezaevini’nin önünde yerini aldığını vurguladı. Af konusuna siyasi değil vicdani açıdan baktığının altını çizen Sarıgül, ceza evinde yaşanan sorunlara ve ailelerin çektiği sıkıntılara değinerek şu şekilde konuştu.
“Gelin, dargınlıkları, kırgınlıkları geride bırakalım. Birbirimizi affedelim, helalleşelim. Kin, öfke, haset, yolunu değil, af ve bağışlama, yolunu tercih edelim. Toplumsal barışa, ihtiyacımız var. Cezaevleri doldu, taştı. Cezaevleri, bırakın ıslah etmeyi en temel ihtiyaçları dahi karşılayamaz hale geldi. Yargılamaların, verilen cezaların hakkaniyete ve adalete uygun olmadığına dair toplumda bir kanaat oluştu.”

“SURİYELİLERE BAKAN DEVLET KADER MAHKUMLARINA DA BAKABİLİR”

Toplumsal barış affı isteyen Sarıgül, ceza evinden çıkacak mahkumlara psikolojik destek verilmesi gerektiğini, iş bulmaları ve toplum ile kaynaşması gerektiğini vurguladı. Sargül, Türkiye’de 9 milyon Suriyeli olduğunun bilgisini vererek şu şekilde konuştu. “Gelin hep birlikte bir af çıkaralım. Adı da “toplumsal barış” affı olsun. Devletimizin güçlü ve adil olduğunu, vicdanlı, şefkatli ve merhametli olduğunu gösterelim.9 milyon Suriyeliye bakan Türkiye’min, 250 bin kader mahkûmuna bakacak gücü vardır.

“TÜRKİYE’MİN VİCDANINA SESLENİYORUM”

Türkiye halkının vicdanına seslendiğini söyleyen Sarıgül, “Güzel Türkiye’min, vicdanına sesleniyorum. Affet Türkiye! Diyorum. Haksızlığa uğramışlar için affet. Anaların hasretini dindirmek için affet. Çocukları sevindirmek için affet. Özgürlük için, barış için affet. Geçmişi geride bırakmak için affet. Yaptığım bu, toplumsal af çağrısının destek bulacağına inanıyorum. Bizim insanımız, merhametlidir. Sevgi doludur. Affetmeyi sever, yanlış yapanları, affedecek kadar, yüce gönüllüdür.”

“BU AFFIN KAHRAMANI ALPER’DİR”

Mahkum yakınlarıyla görüştüğünü aktaran Sarıgül, kendisine ulaşan annenin çaresizliğini duyurmak üzerine bu yola çıktığını söyledi. Sarıgül, içeride sadece uyuşturucu kullanan 100 binin üzerine insan olduğunu belirterek, “Alper diye bir yavrumuzun annesi bana ulaştı. Ardından Alper’i ziyaret ettim. Alper’i uyuşturucuya bulaştıranlar dışarıda. Ancak binlerce Alper içeride.” dedi.

Muhabirlerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, Ahmet Ünal Çeviköz’ün Finlandiya açıklamasını eleştirirdi. Türkiye Değişim Partisi olarak NATO’nun politikalarını beğendiğini ifade eden Sarıgül, “Devletimizde diplomat olarak görev yapmış birinin ulusal politikalarda kişisel görüşünü anlatmasını esefle karşılıyorum. Umarım ki Cumhuriyet Halk Parti’si gerekli yasal işlemleri başlatacaktır.” şeklinde konuştu.” Millet İttifakı hakkında da değerlendirmede bulunan Sarıgül, altılı masanın çok erken kurulduğunu söyledi Sarıgül, “İktidar altılı masayı ofsayta düşürdü.” dedi. Siyasilerin işsizlik, akaryakıt fiyatları, enerjiye gelen zamlar, emekliler, engellilerin yaşadığı sorunları konuşması gerektiğine dikkat çeken Sarıgül, “Altılı masada makamlar ve mevkiler konuşuldu. İktidarın parmağına yağ çalındı.” diye konuştu.

HABER: Belit PEKTEZEL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.