DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22321461.54203%
Balıkesir
29°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Akşener: “CHP’nin Ankara ve İstanbul’u kaybetmesini göze alıyoruz”

Akşener: “CHP’nin Ankara ve İstanbul’u kaybetmesini göze alıyoruz”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:12
Akşener: “CHP’nin Ankara ve İstanbul’u kaybetmesini göze alıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından süreci ilk kez detaylarıyla paylaştı. 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere dair partisinin “her yerde ayrı adayla katılma” politikasına vurgu yaptı.

Meral Akşener, gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. Altaylı’nın “Yerel seçimlerde İyi Parti ne yapacak?” sorusuna “Ben bu ittifak siyasetine şiddetle karşıyım” derken, “CHP’nin Ankara ve İstanbul’u kaybetmesini göze alıyoruz” ifadelerini de kullandı. 

Meral Akşener’in konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

“Arkadaşlarımız diyor ki ‘milletin sesini değerlendirmedi. Sen onları kötülemek zorunda değilsin öve bilirsin de ama biz her yerde ayrı gireceğiz.’ Şimdi ben bunu GİK’e getireceğim. (Ankara ve İstanbul da dahil mi?) Ankara dahil. Ben de katılıyorum bu arada. Ama şöyle bir durum var, efendim ben el yükseltmek için bunları yapıyorum. Ortaya çıkan o resimde, şimdi bu kafayla gidildi askere tez alınıyor tezkere.

Yarından itibaren ne annem ne babam kalacak. Buna hazırım. Canı isteyen istediğini yapabilir. Ben bu ittifak siyasetine şiddetle karşıyım. Bunlar insanları kutuplaştırıyor. Bütün bir şeçim boyunca fakirin derdini konuşamadık, emekliyi sığınmacıyı konuşamadık. Biz hiçbir şey konuşamadık. Biz PKK’lı değiliz, vay efendin Kandil bizi desteklemiyor diyerek gezdik, aynı benim 2018’de FETÖ’cülük üzerinden düştüğüm duruma düştük.

Yahu biz bunun için kurmadık bu partiyi. Biz bir üçüncü yol olsun diye kurduk. Yani iki yumruk arasına sıkıştırılmış Türkiye’yi bu tahterevalli sisteminin dışına çıkarabilecek bir yol olabilmek için kurduk. Milletimize bunu anlatacağız. Aslında kuruluş ayarlarına dönüyoruz biz şuan.”

“CHP’nin Ankara ve İstanbul’u kaybetmesini göze alıyoruz”

Fatih Altaylı, “Bu durumda İstanbul ve Ankara’nın büyük ihtimalle Altılı Masa’nın eski ortağınızın partisi tarafından kaybedileceğini göze alıyor musunuz?” sorusunu sordu. 

Akşener, “Hepsini alıyoruz. Belki bizimki seçilir. Öyle adaylar çıkaracağız ki.” ifadelerini kullandı. 

Haber: Zehra Ezgi Gürel

Bakan Koca’dan ‘Eris’ açıklaması!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.