DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20652170.97541%
Balıkesir
15°

KAPALI

20:04

AKŞAMA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Akşener, “İttifak Konusunu Pazartesi Görüşeceğiz”

Akşener, “İttifak Konusunu Pazartesi Görüşeceğiz”

ABONE OL
Aralık 17, 2023 16:40
Akşener, “İttifak Konusunu Pazartesi Görüşeceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gerçekleştirilen olağan genel kurul sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i partisinde ziyaret etti. Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, yerel seçimlerde İYİ Parti ile olası ittifak konularını konuştuklarını belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyareti sonrasında kameraların karşısına geçen ikili açıklamalarda bulundu. İlk açıklamayı gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel ziyarette ittifak konusunun ele alındığını açıkladı. Özel açıklamalarında;” Yaptığımız görüşmede çok önemli değerlendirmeler yaptık. Ancak ziyaretimizin özü ve özeti şuydu. İYİ Parti’nin genel idare kurulu kararı ile tüm seçim bölgelerinde kendi adayları ile seçime girme noktasında bir irade beyanları, alınmış bir kararları vardı.

Biz bu ziyaretimizde alınan bu karara saygılı olduğu8muzu. O yüzden yerel seçimlere yönelik bir somut teklif ile değil ancak, ittifak kelimesi yoruldu. İttifak kelimesi kalabalıkları, uzun süren toplantıları çağrıştırıyor. Ama yerel seçim biraz daha esnekliği, hızlı karar vermeyi ve ikili işbirlikleri gerektiriyor.

Biz İYİ Parti’ye önümüzdeki yerel seçimde işbirliği içerisinde olup olamayacağımızı, böyle bir GİK kararının gözden geçirilip geçirilemeyeceğini, bizim alınmış kararlara saygılı olduğumuzu, mümkün olursa bundan sonra yerel seçimleri için partilerimizin görevlendireceği kişilerin birlikte çalışma imkanı yaratılıp yaratılamayacağını sorduk” diye konuştu.

Akşener; Genel İdare Kurulunda Görüşeceğiz “

Meral Akşener ise gerçekleştirilen seçimler ile tekrar göreve gelen Özgür Özel’i tebrik ederek başladığı konuşmasında; “Bizim bir kararımız var. 81 ilde tek başımıza seçime girmek.  O konuyu genel idare kurulunda ki siyasi parti olarak hiç değilse bazı yerlerde işbirliği yapabilirmiyiz? diye konuştuk.

Pazartesi günü genel idare kurulumuzu toplayacağız zaten. Orada bu soruyu bu soruyu genel idare kurulumuza soracağız. İnşallah her şey Türkiye için çok daha iyi olur” dedi.

HABER MERKEZİ

“Bandırma Belediyesi’nin Pudra Şekercisi Kim? “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.