DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20307305.51898%
Balıkesir
12°

HAFİF YAĞMUR

04:11

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
AMD yapay zekâ yarışında yerini almak istiyor

AMD yapay zekâ yarışında yerini almak istiyor

ABONE OL
Eylül 18, 2023 14:00
AMD yapay zekâ yarışında yerini almak istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AMD, yapay zekaya öncelik vermek isterken ve bu durumun GPU fiyatları yeniden yükselme ihtimali bulunuyor. Bu yarışta en büyük rakibi olan Nvidia ile mücadele vermek zorunda olan AMD, Radeon RX 8800 ve 8900’ü iptal etme ihtimali üzerinde duruyor.

Bu durum, Nvidia için en büyük fırsat oluştururken, kullanıcılar için pahalıya mal olabilecek bir durumu beraberinde getirmekte.

Oyun severler için kötü haber AMD tarafından geldi. AMD, yapay zekaya öncelik vermek istiyor. Bu durumun GPU fiyatlarını yeniden yükseltme ihtimali bulunuyor. Ayrıca bu yarışta en büyük rakibi olan Nvidia. ve işi hiç de kolay görünmüyor. Bu yarış ise iyice körüklemek için Radeon RX 8800 ve 8900’ü her an için iptali söz konusu olabilir.

AMD yapay zeka yarışında şimdiden yerini almak istiyor

AMD yapay zeka yarışında yerini almak istiyor. Sınırlı ve üretim kapasitesiyle birlikte kendini artık sınırlandırmak istemiyor. Devir yapay zeka devri.

Değişimi yakalayamayanlar tarihin tozlu sayfasına gömülmeye mahkumdur. Üretken yapay zeka iş yüklerine hizmet verecek olan donanım ve bileşenlere yönelik olarak talep var. AMD de yapay zeka olarak hareketinin bir parçası olmak istiyor.

Yapay zeka ve yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) için GPU’lar oluşturmak için yeni nesil Radeon oyun GPU’larının üst düzey seçeneklerini bir kenara bırakabilir.

AMD, muhtemelen gelecek yıl RDNA 4 GPU ailesini piyasaya çıkardığında AMD Radeon RX 8800 ve 8900 artık olmayacak. Bu durum rakibi Nvidia için büyük bir fırsat gibi görünüyor.

En iyi GPU’ları üretimi yaparak en üst düzey oyun pazarını karşılayabilir. Bu durum beraberinde başka bir sorunu getiriyor. Arzın kısıtlanmasına yönelik fiyatların yükselmesine sebep olacak.

AMD bir kez daha hayal kırıklığı yarattı: En popüler ekran kartları şimdiden belli oldu

Nvidia’nın A100 ve H100 yongaları ile, AMD’nin de bir parçası olmayı umduğu yapay zeka yarışında başta gelmekte. AMD’nin yapay zeka yarışına öncelik vermesiyle şaşılacak bir olay değil. Çünkü Nvidia H100 GPU’larında yüzde 823 kar marjına sahip olur.

Pazarın 2027 yılına kadarki toplam 150 milyar dolara çıkacağı tahmin ediliyor. Firma, yarı iletkenleri en üst düzey tüketici GPU’larına yönlendirmeyi istemiyor.

Bunun yerine sahada programlanabilecek kapı dizilerine yönelik (FPGA’ler) ve genel amaçlı olarak grafik işleme birimlerine (GPGPU’lar) odaklanacak. Bu sayede makine öğrenimi ve derin öğrenmeye son derece yatkın devreleri içermiş olacak.

Bu durum kullanıcılar için parlak değil. Bu yarış kullanıcılara pahalıya patlamış olacak. Arzın kısıtlı olması, en son 2020 yılında gördüğümüz GPU kıtlığına ve ani fiyat artışlarına geri dönebileceğimiz anlamına geliyor.

(HABER MERKEZİ)

AMD yapay zekâ yarışında yerini almak istiyor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.