DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201.07443%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Antayla’da Yangın Çıktı; Ekipler Müdahale Ediyor

Antayla’da Yangın Çıktı; Ekipler Müdahale Ediyor

Antalya'nın Aksu ilçesinde16:00 sıralarında başlayan orman yangını, sıcaklıkların artması ve nem oranının düşmesi nedeniyle hızla yayıldı. Yangına hem karadan hem havadan müdahaleler devam ediyor.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 16:28
Antayla’da Yangın Çıktı; Ekipler Müdahale Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yangının Başlangıcı ve Nedeni

Antalya’nın Aksu ilçesinde saat 16:00 sıralarında başlayan orman yangınının nedeni henüz belirlenemedi. Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu itibariyle sıcaklıkların ani şekilde yükseleceği ve nem oranının düşeceği konusunda uyarılarda bulunmuştu. Bu koşullar, orman yangınları için yüksek risk oluşturuyor.

Mevcut Durum ve Müdahaleler

Yangına müdahale çalışmaları hızla devam ediyor. Şu anda yangın bölgesine iki uçak ve iki helikopter ile havadan müdahale ediliyor. Ayrıca ondan fazla arazöz de yangına karadan müdahale ediyor. Antalya’nın sık sık yangın haberleriyle gündeme gelmesi nedeniyle bölgede hazırlıklar yapılmış durumda. Vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Antayla'da Yangın Çıktı; Ekipler Müdahale Ediyor

Antayla’da Yangın Çıktı; Ekipler Müdahale Ediyor_1

Sıcaklık ve Nem Oranı

Aksu ilçesindeki sıcaklık şu anda 38 derece civarında ve nem oranı %30 seviyelerinde. Bu koşullar, yangının yayılmasını hızlandırıyor. Ayrıca bölgede etkili olan rüzgar da yangın söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor.

Yangının Yayılma Riski

Yangın, Hacıeliler Mahallesi’ne de sıçramış durumda. Ekipler, hem havadan hem karadan yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Yangının başladığı noktada iki uçak, iki helikopter ve birçok arazözle müdahale sürüyor. Çalışmalara vatandaşlar da aktif olarak katılıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.