DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22505261.196%
Balıkesir
25°

AZ BULUTLU

13:20

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Apple, bazı konsol oyunlarını iPhone’lara getirmeye hazırlanıyor

Apple, bazı konsol oyunlarını iPhone’lara getirmeye hazırlanıyor

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:11
Apple, bazı konsol oyunlarını iPhone’lara getirmeye hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple’ın iPhone 15 Pro ve Pro Max modelleri, titanyum gövdesi ile A17 Pro işlemcisi tanıtımı yapıldı.

Apple, çıkan bu modellerle birlikte bazı konsol oyunlarını iPhone‘lara getirmeye hazırlanırken. Oyunların mobil dünyada tutunması ve iPhone’un dokunmatik kontrollerle oynanabilirliği konusunda belirsizlikler devam ederken. Bu sebeple, şu an için iPhone 15 serisinin oyun konsollarını bitirebileceğiyle ilgili söylenemez.

Apple‘ın görkemli bir etkinlikle Kaliforniya’da Apple Park’ta tanıtıldı. iPhone 15 Pro ve Pro Max, titanyum gövdesiyle A17 Pro işlemcisiyle birlikte geldi.

19 milyar transistörlü ve dünyanın en iyi akıllı telefon işlemcilerinden biri olan A17 Pro ile Apple, bazı konsol oyunlarını iPhone’lara getirmeye hazırlanıyor.

iPhone 15 Pro, Sony ve Xbox’a karşı bir tehdit mi?

Son yıllarda akıllı telefonların, özellikle de en yeni iPhone modelleri ne kadar güçlü hale geldiğini inkar etmek zor.

Apple, düzenlediği büyük etkinlikte önümüzdeki aylardan itibaren iPhone 15 Pro’da birden çok konsol oyununun yayınlanacağını söyledi. Bu yılın sonuna doğru da Death Stranding, Resident Evil Village ve Resident Evil 4’ü telefonunuza indirip artık oynayabileceksiniz.

Gelecek yılından itibaren Ubisoft, henüz piyasaya çıkmamış olan Assassin’s Creed Mirage’ı App Store’a getirmiş oluyor. Bu gelişme ne kadar heyecan verici olsa bile Nintendo, PlayStation ve Xbox ekipleri endişelenecek bir şeyi olmadığı düşünülmekte.

Apple’ın geçmişteki konsol üreticileriyle rekabet etmek için birçok imkanı oldu. Her seferinde şirket bunu ret etse bile. iOS’a dört modern A sınıfı oyunun gelmesiyle gerçekten çok şaşırtıcı çünkü Apple hiçbir zaman mobil oyunlara kendini adamış değil.

iPhone üreticisi, App Store’da oyunlar satan her uygulama geliştiricisinden %30’luk komisyonunu almaktan çok memnun, Apple Arcade’i pazarlamak için ne kadar çaba harcıyor?

Oyun konsollarından daha güçlü: iPhone 15 Pro Max tanıtıldı

App Store’da en çok hasılat yapan iOS oyunlarından biri olarak göz attığınız zaman İlk 25’teki her oyunun, uygulama içi satın alımlarla ücretsiz olarak indirilebilir olduğunu göreceksiniz.

Minecraft, Stardew Valley ve Grand Theft Auto gibi en çok satan konsol ve PC oyunlarının App Store’da devamlı başarı elde etmesi gibi istisnalar var, kazançlı premium oyunların sayısı çok az.

Her ne kadar Resident Evil Village ve Assassin’s Creed Mirage sevilen ve beklenen oyunlar olsa bile mobil oyun dünyasında çok tutması beklenmiyor. Üstelik konsol kalitesinde olan bu oyunların iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’e özel olup olmayacağı ise tam olarak bilinmiyor. A17 Pro çok önemli bir yükseltme olabilir. Bu oyunlar eski cihazlarda oynanamıyorsa Apple bir çok oyuncuyu geride bırakacak gibi görünüyor.

Ayrıca bu oyunların da dokunmatik kontrollerle mi oynanacağı yoksa iPhone sahiplerinin üçüncü taraf bir kontrol cihazına mı ihtiyaç duyacağıyla alakalı henüz net bir bilgi yok.

Ayrıntıların eksikliği, iPhone’da oyun oynamanın Apple için bir öncelik olmadığını kanıtlar nitelikte. Bu yüzden en azından şu an için iPhone 15 serisi ile mobil oyun dünyasının oyun konsollarını bitirmesi mümkün görünmüyor.

(HABER MERKEZİ)

Apple, bazı konsol oyunlarını iPhone’lara getirmeye hazırlanıyor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.