DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22354110.89078%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
ATATÜRK’ÜN ARACI MİLLİ DUYGULARI PEKİŞTİRDİ

ATATÜRK’ÜN ARACI MİLLİ DUYGULARI PEKİŞTİRDİ

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:11
ATATÜRK’ÜN ARACI MİLLİ DUYGULARI PEKİŞTİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürk ve arkadaşları tarafından Samsundan Anadolu’ya giderken kullanılan aracın bire bir kopyası 5 Eylül Kurtuluş Kortejinde Susurluklularla buluştu. Araca yoğun ilgi gösteren yerli halk Atatürk parkında gün boyu sergilenen araçla fotoğraf çekilebilmek için dakikalarca sıra bekledi.

Atatürk’ün Samsun’dan Anadolu’ya giderken içinde bulunduğu sembolik araç 5 Eylül Susurluk’un Kurtuluş gününde düzenlenen tören Kortejinden gösteriler eşliğinde geçti. Beş Eylül Salı günü temsili araç sahibi Muhammet Enver Yıldırım eşliğinde ilçeye getirilen araç, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında arkadaşlarıyla yola çıktığı ve birebir aynısının yapılarak sergilendiği bir benzeri konumunda.

TEMSİLİ ARAÇ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

İçinde bal mumundan yapılmış Atatürk ve 2 yaverinin heykeli bulunan araç Susurluklu vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Büyük bir coşkuyla karşılanan Atatürk’ün Temsili aracı, görenler ve protokol üyeleri tarafından ayakta alkışladı.

SUSURLUKLULAR KURTULUŞ COŞKUSUNU YAŞADI

Samsunlu Sanatkâr Muhammet Enver Yıldırım tarafından 8 yıl önce yapılan araç gün boy ilçede yer alan Atatürk Parkında sergilendi. Zafer coşkusu ve Milli duyguların yoğun yaşandığı 5 Eylül Kurtuluş coşkusu Susurluklu vatandaşlara Atatürk dönemini yeniden yaşattı. Araçla resim çektirmek isteyen vatandaşlar dakikalarca sıranın kendisine gelmesini bekledi. Araç sahibi Muhammet Enver Yıldırım ise kültür elçisi olarak istenilen yere aracı bedelsiz gönderdiğini ifade etti.

HABER: Sena BEYAZ

Tüketici güven endeksi yılın en düşük seviyesinde

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.