DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22364450.95394%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Aynı Yerde Otlayanlar

Aynı Yerde Otlayanlar

Birileri hala sıkıştıkça Fetöcüsün şarlatanlığına sığınıyor. Biri de şahsi probleminden dolayı bizi Fetöcü diye Cimer'e şikayet etmişti. Bizim ve yedi sülalemizin gittiği okullar, çalıştığı bankalar, fakülte arkadaşlarımız incelendi savcı kovuşturmaya gerek yok kararı verdi. Aynı yerde otlayıp duranlar sakin kafayla okusun diye bir daha yayınlıyorum.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 14:45
Aynı Yerde Otlayanlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YAPILACAK ŞEY ve İZLENECEK YOL

Fetö bir başlık. Altında kiraya verilmiş beyinlerin ABD tarafından kullanılması yazıyor. Bir de beyinlerin nasıl biatse biat konumuna getirildiğinin ayrıntıları gizli.

Ve en önemlisi bundan sonrası için muhteşem bir örnek.

Planı yapan CIA uzmanları.

Malzeme din.

Aktör,elinde mendil çoğu kişinin anlamadığı dille konuşup iç geçiren ve çoğunluk ağlayan bir adam.

Hedef, genellikle dinine bağlı ailelerin zeki çocukları.

Kurumlar, eğitim.

Amaç, devletin hemen tüm kurumlarını sinisice ele geçirmek.

Taktik, tüm iktidarlarla iyi geçinmek.

İktidarların şikayeti yok. Olimpiyatlara git. Hocaefendi(!)ye iki güzel laf söyle alkıştan yıkılsın ortalık. Sonuçta insansın ortalık inleyince alkıştan ister istemez hocafendi(!)’ye düzülen övgüler doruk yapıyor. Alan memnun satan memnun yani.

Ne zamana kadar? Türkiye dış siyaseti ABD’den kopma sinyalleri verinceye kadar.

Ergenekon, Balyoz kumpasları da bu sinyallerin bir sonucu. Tek farkı o Atatürkçü subayların tavsiye edilmesi, dönem mevcut iktidarın da işine geliyordu. Ya da işlerine geldiğini sanıyorlardı.

Baktılar gördüler ki iktidar olmalarına rağmen muktedirliklerini kaybetmişler ciddi bir Fetö’den arınma süreci başlattılar.

5 Temmuz Fetö için bir varlık, yokluk mücadelesiydi. Kaybettiler.

Kazansalardı, büyük olasılık bir iç savaş bekliyordu ülkeyi. Çünkü ılımlı İslam , ulema, alim… derken kopacaktık çağdaş Batı uygarlığı hedefinden.

Her ne kadar henüz tam anlamıyla Atatürk’ün gösterdiği hedefi içine sindirememiş önemli bir gurup olsa da yüz yıllık Cumhuriyet birikimi izin vermezdi buna. İç savaş bu nedenle kaçınılmazdı.

Direkten döndük.

Bir de sınav sorusu çalarak, mevcut iktidarlara şirin görünerek… devlete sızmış bir paralel yapıyı gördük. Ve hızla temizleme sürecine girdik.

Lakin, dini duygularla o oluşumda öyle ya da böyle bulunmuş, iyi niyetle o oluşuma bağış yapmış… devlet ile alakası olmayan yani görevini kötüye kullanma olanağından yoksun sıradan vatandaşları sürekli diken üstünde tutmak neyin nesi?

Kime hizmet ediyor?

Birilerinin “ evet ben Fetö’nün okullarından okudum, ama beynimi onlara hiç bir zaman teslim etmedim” deme hakkı var da gariban vatandaşın yok mu, örneğin?

Bakın çok açık bir şey söyleyeyim, bu durum en sadık Ak Partililerin bile vicdanını yaralıyor.

Evet gerçekten 15 Temmuz 2016 ülkemizin vesayetten kurtulması, devlette biatse biat geleneğinden liyakata geçilmesi için bir fırsatı da getirdi beraberinde. Bu fırsatı kaçırıyoruz.

Yapılacak şey belli: “ Hukukun üstünlüğünü hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde yeniden kurmak.

İzlenecek yol da belli :Bundan tam 90 yıl önce “ Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır” diyen Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yolu. (2018)

YAZAR: Levent GÜNDOĞAN

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.