DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048115-1.90371%
Balıkesir
15°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatıldı

Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatıldı

ABONE OL
Ekim 3, 2023 10:36
Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir televizyon programında Ankara’da meydana gelen terör saldırısına yönelik sarf ettiği sözlere ilişkin Ayşenur Arslan hakkında ‘terör örgütü propagandası yapma’ ve ‘suçu ve suçluyu övme’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

2 Ekim tarihinde bir televizyon kanalında Ayşenur Arslan, 1 Ekim’de Ankara’da meydana gelen ve Emniyet Genel Müdürlüğü önünde silahlı terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik yayın yapmıştı.
Arslan hakkında soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından söz konusu saldırıya yönelik sarf ettiği sözler gerekçesiyle şüpheli Arslan hakkında ‘terör örgütü propagandası yapma’ ve ‘suçu ve suçluyu övme’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

Ne olmuştu?

Ayşenur Arslan, Ankara’daki söz konusu terör saldırısına ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

“Belki kendisini patlattı denilen kişi, terörist üzerinde ya da arabada uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız her şeye aykırı durup dururken kendini patlatmış. Ama esas olarak bu benim aklıma takılan şeylerden biri iddia edemem elbette. Ama bir arabanın şoförü öldürülerek neden o kadar kolaydır ki kilidiyle açacaksınız düz kontak çalıştıracaksınız bombayı şey yapıp gideceksiniz. Ankara’da bunu yapmak varken neden Kayseri’de birini öldürerek ben geliyorum bombalar sırtımızda tabanca belimizde mi, nedir yani?”

(İHA)

Faik Öztrak: “Teröre karşı sessiz kalmak da bu insanlık suçuna ortak olmaktır!”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.