DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22479601.07996%
Balıkesir
25°

AZ BULUTLU

17:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bakan Güler: “PKK’nın Suriye’deki Seçimleri Kabul Edilemez”

Bakan Güler: “PKK’nın Suriye’deki Seçimleri Kabul Edilemez”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, PKK'nın Suriye'deki uzantılarının bölgesel seçim çalışmalarını kabul edilemez olarak nitelendirdi. Güler, milli güvenliğe yönelik tehditlere karşı Türkiye'nin kararlılığını vurguladı.

ABONE OL
Haziran 1, 2024 21:26
Bakan Güler: “PKK’nın Suriye’deki Seçimleri Kabul Edilemez”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Güler’den Sert Tepki: PKK’nın Seçimleri Kabul Edilemez

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İzmir Seferihisar’da gerçekleştirilen EFES-2024 Tatbikatı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantılarının sözde bölgesel seçim çalışmalarını sert bir dille eleştiren Güler, “Millî güvenliğimiz ve komşularımızın toprak bütünlüğü hilafına, bir oldubittiye fırsat vermeyeceğiz” dedi.

EFES-2024 Tatbikatı ve Katılımcı Ülkeler

EFES-2024 Tatbikatı, 45 ülkenin katılımıyla gerçekleştiriliyor ve toplamda 11 bin personel yer alıyor. Tatbikatı izleyen Milli Savunma Bakanı Güler, gazetecilere yaptığı açıklamalarda tatbikatın önemine değindi. “Böylesine kapsamlı fiilî atışlı bir tatbikata katılma fırsatı bölgemizde ve Avrupa’da dahi pek yakalanamıyor. O nedenle her yıl katılımcı ülke sayısı artıyor” şeklinde konuştu.

Türkiye-Yunanistan İlişkilerinde Diyalog Vurgusu

Milli Savunma Bakanı Güler, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerde olumlu bir dönemden geçildiğini belirtti. Güler, “Olumlu bir dönemden geçtiğimize, çözüm odaklı yaklaşımla dürüst ve yapıcı bir ilişkinin iki ülkenin yararına olacağına inanıyorum” dedi. Ayrıca, sorunların çözümünde üçüncü taraflara ihtiyaç duymadan diyalog kurulmasının en iyi yol olduğunu vurguladı. “Biz kimseyle özellikle komşularımızla problem yaşamak istemiyoruz. Ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak için ordumuzun etkinlik ve caydırıcılığını artırmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Irak ve PKK Operasyonları

Bakan Güler, Irak’ın kuzeyinde devam eden operasyonlara da değindi. Son ziyaretin oldukça olumlu ve faydalı geçtiğini belirten Güler, “Yıllardır PKK’yı ‘terör örgütü’ olarak tanımlamayan Irak, ‘yasaklanmış örgüt’ olarak tanımladı” dedi. Güler, terör örgütünün Suriye’deki sözde seçim çalışmalarının kabul edilemez olduğunu yineleyerek, Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit eden her türlü oluşuma karşı kararlı duruşunu sürdüreceğini belirtti. “Millî güvenliğimiz ve komşularımızın toprak bütünlüğü hilafına herhangi bir oldubittiye fırsat vermeyeceğimizi bir kez daha altını çizerek vurguluyorum” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.