DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22357770.67003%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bakan Işıkhan’dan Çalışan Annelere 325 Euro Destek

Bakan Işıkhan’dan Çalışan Annelere 325 Euro Destek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için çalışan annelere 325 euro destek sağlanacağını açıkladı. Başvurular e-Devlet üzerinden başladı.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 14:39
Bakan Işıkhan’dan Çalışan Annelere 325 Euro Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II kapsamında çalışan annelere verilen desteklerin ikinci dönem başvurularının e-Devlet üzerinden alınmaya başlandığını duyurdu. Proje kapsamında, Ankara, İstanbul ve İzmir’de çalışan annelere 12 ay boyunca 325 euro destek sağlanacak

Çalışan Annelere 325 Euro Destek Sağlanacak

  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle iş hayatından uzaklaşan annelere 325 euro destek sağlanacağını duyurdu. Başvurular e-Devlet üzerinden başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II kapsamında çalışan annelere verilen desteklerin ikinci dönem başvurularının e-Devlet üzerinden alınmaya başlandığını açıkladı. Bu proje kapsamında, Ankara, İstanbul ve İzmir’de çalışan annelere 12 ay boyunca 325 euro (yaklaşık 11 bin 339 lira) destek sağlanacak.

Projenin Detayları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri destekliyor, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz. Projemizin ikinci dönemine başvurular bugün itibarıyla başlıyor,” dedi. Bu kapsamda 3 büyük şehirde çalışan annelere 12 ay boyunca 325 euro destek sağlanacak. Proje ile eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvik edilmesi de hedefleniyor. Projeden toplam 7 bin kadın faydalanacak.

Başvurular e-Devlet Üzerinden Alınıyor

Projenin ikinci dönem başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı. Çalışan anneler, bu destekten faydalanabilmek için başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden yapabilecekler. Bakan Işıkhan, kadınların çalışma hayatının her kademesinde desteklenmeye devam edileceğini belirterek, çalışan annelerin iş hayatından uzaklaşmalarının önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Eğitimli ve Sigortalı Çocuk Bakıcılığı Teşviki

Bu proje ile birlikte eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığı teşviki de sağlanacak. Bakan Işıkhan, “Proje kapsamında eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikini de sağlamayı hedefliyoruz,” dedi. Bu teşvik, çalışan annelerin çocuk bakım sorumluluklarını yerine getirmelerine yardımcı olacak ve aynı zamanda çocuk bakıcılığı sektöründe eğitimli ve sigortalı iş gücünün artmasını sağlayacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.