DOLAR 32,2209 -0.08%
EURO 34,7488 0.17%
ALTIN 2.401,090,34
BITCOIN 1979078-1.28382%
Balıkesir
18°

HAFİF YAĞMUR

16:59

İKİNDİYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde yaklaşık 2 yıl önce başlayan antika mezadına ilgi giderek artıyor. Burhaniye’de düzenlenen antika mezadı, Edremit Körfezi’ndeki antika meraklılarını bir araya getiriyor.

Hatice Erdem’in öncülüğünde, Burhaniye ilçesinde bulunan Şehit Turhan Bayraktar Parkı içindeki kahvehanede düzenlenen antika mezadı, Edremit Körfezi’nde antika meraklılarını buluşturuyor. Yüzlerce ürün arasında eski tabaklar, gemici fenerleri, eski halı ve kilimler gibi antika eşyalar yer alıyor. Mezada alışveriş yapanların sayısı her geçen gün artarken, vatandaşlar eski eşyaların nostaljik havasından dolayı mutluluklarını dile getiriyorlar.

İlginin arttığını anlatan Fatih Olcay, “Tabii gitgide çevremiz genişledi. Burhaniye ve farklı ilçelerden gelen katılımcılarla beraber mezadı sürdürüyoruz. Herkes evinden eşyalar getiriyor, biz de o eşyaları burada satıyoruz. Antika mezadı bu aslında ama dekoratif eşyalar da alıyoruz. Böylelikle hem elimizdeki eşyaları değerlendiriyoruz hem de zaten antikacı ağabeylerimizle beraber yaptığımız için bilgilerimizi paylaşıyoruz. Burada toplanıyoruz. Güzel bir organizasyon oluyor” dedi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaklaşık 2 yıl önce başlayan antika mezadına ilgi giderek artıyor. Burhaniye’de düzenlenen antika mezadı, Edremit Körfezi’ndeki antika meraklılarını bir araya getiriyor. 

Antika mezadına ilgi giderek artıyor.

Şerafettin Esen de, “Ben Burhaniye’den katlıyorum. Yaklaşık 4 haftadır haftada iki sefer buraya geliyorum. Antika ve mezat konusunda çok merakım vardı. Burhaniye’de olması nedeniyle de elimde bulunan kullanmadığım antikalar, bakırlar ve bugüne kadar biriktirmiş olduğum eşyalarımı burada değerlendiriyorum. Gelip burada satıyoruz, onları paraya çeviriyoruz. Bugün cuma, antika günü. Salı günü burada, evde giyilmedik eşyalardan tutun diğer çanak tabak gibi kullanmadığımız kırık dökük olmayan eşyaları da burada rahatlıkla satıp en azından değerlendirmiş oluyoruz” diye konuştu.

Ergenç Çavuşoğlu ise, “2 yıldır bu mezadı yapmaktayız. Antika mezadına rağbet gün geçtikçe artıyor. İnsanlarımız elindeki ufak tefek malzemeleri getirip burada paraya çeviriyorlar. Malum ekonomik sıkıntı var. Bir çarkı döndürmek için bu da gerekiyor. Salı günleri de ikinci el mezadı yapıyoruz. Onda da insanlar kullanmadıkları fazla eşyalarını getirip burada paraya çeviriyorlar. Onlar da mutlu, biz de mutluyuz. İnşallah böyle devam eder” dedi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaklaşık 2 yıl önce başlayan antika mezadına ilgi giderek artıyor. Burhaniye’de düzenlenen antika mezadı, Edremit Körfezi’ndeki antika meraklılarını bir araya getiriyor. 

Antika mezadına ilgi giderek artıyor.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN DEPREMZEDELERE MESAJ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.