DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20668801.24706%
Balıkesir
14°

KAPALI

04:09

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Balıkesir’de Çocuklar Geleceği Şekillendiriyor

Balıkesir’de Çocuklar Geleceği Şekillendiriyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda makamını iki genç öğrenciye bıraktı. Öğrenciler, Balıkesir için önemli projeler ve taleplerini dile getirdi.

ABONE OL
Nisan 23, 2024 17:01
Balıkesir’de Çocuklar Geleceği Şekillendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle makamını genç nesillere emanet etti, bu özel günde çocuklar kent yönetiminde söz sahibi oldu. Ali Şuuri İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Aybüke Erdin ve Çiğdem Batubey Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Muhammed Yasir Çıkrıkçı, bir günlüğüne Balıkesir’in yönetimini üstlendi.

Bunun Mimarı Mustafa Kemal Atatürk’tür

Gün boyunca çocuk başkanlar, Balıkesir için dönüştürücü önerilerde bulundular. Aybüke Erdin, büyük bir heyecanla “Biliyorum ki ben bugün burada oturabiliyorsam egemen bir ülkenin özgür çocuklarıysak bugün bu bayram bir tek benim ülkemde kutlanan bir çocuk bayramıysa, bunun en önemli mimarı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıdır. Hepsine ve ayrıca bu vatan için çarpan tüm yüreklere, şehitlerimize, gazilerimize sevgilerimi ve şükranlarımı sunuyorum” diyerek, bir Çocuk Meclisi’nin kurulması talebini iletti.

Balıkesir'de Çocuklar Geleceği Şekillendiriyor

Balıkesir’de Çocuklar Geleceği Şekillendiriyor_1

Geleceğe Yatırım: Çocuk Hastanesi

Muhammed Yasir Çıkrıkçı ise, “Ciddi sağlık sorunları yaşamış bir evladınız olarak öncelikle Tıbbiyeli Hikmet Çocuk Sağlık ve Tıp Merkezi’nin açılmasını istiyorum” diyerek sağlık alanında önemli bir adım atılmasını önerdi.  Bu vesileyle de Atatürk’ün; dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm çocuklara armağan ettiği bu güzel günde Koca Seyit Onbaşı’nın hemşehrisi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’üncü yılını da kutluyorum. 10 numaralı bu şehrin çocukları olarak sizlerin de güveninizi boşa çıkarmayacağımıza söz veriyorum. Bayramımız kutlu olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

Balıkesir'de Çocuklar Geleceği Şekillendiriyor

Balıkesir’de Çocuklar Geleceği Şekillendiriyor_2

Başkan Akın’dan Söz

Başkan Ahmet Akın, genç liderlerin taleplerini not aldığını belirterek, “Ne kadar güzel, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları, bu ülkeyi yönetmek için adım atıyor” diyerek, bu önerilerin hayata geçirileceğini taahhüt etti. Akın, “Çocuk Meclisi çok önemli. Bu talebi hemen yerine getireceğiz. Tıbbiyeli Hikmet çok önemlidir. Onun anısını da ismini de yaşatacağız. Balıkesir’e yakışır bir çocuk hastanesi olacak” ifadeleriyle genç neslin önemini ve gelecekteki rollerini pekiştirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.