DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201.02524%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Balkan Göçmenleri Susurluk’ta Örgütlendi

Balkan Göçmenleri Susurluk’ta Örgütlendi

Balkan Göçmenleri Dayanışma ve Kültür Derneği Susurluk'ta kuruldu. İlk genel kurulu gerçekleştirilen derneğin kurucu başkanı ise Fikret Gürece oldu.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 15:56
Balkan Göçmenleri Susurluk’ta Örgütlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık bir yıl önce 7 kişinin bir araya gelerek kuruluş çalışmalarını başlattığı Susurluk Balkan Göçmenleri Dayanışma ve Kültür Derneği kuruluş faaliyetini tamamlayarak hizmete başladı. Dernek onayının gelmesinin ardından gerçekleştirilen ilk genel kurulda ise 80 kişi ile gerçekleştirildi.

Susurluk Park Dinlenme Tesisinde Divan Başkanlığını Levent Gündoğan, Yazmanlar Nergis Egemen Kalma ve Metin Bayrak’ın yaptığı genel kurulda konuşan Kurucu Başkan Fikret Gürece, Yaklaşık bir yıl önce 7 kişi ile çıktıkları bu yolda 80 kişiye ulaşarak derneğin kuruluşunun onaylandığını ve genel kurulun yapıldığını söyledi.

Balkan Göçmenleri Susurluk'ta Örgütlendi

Balkan Göçmenleri Susurluk’ta Örgütlendi_1

“Bizim Ayak Seslerimiz Duyulacak “

Açılış konuşmasında, çağdaş ve özgür toplum olmanın yolunun örgütlenmeden geçtiğini ifade eden Gürece Konuşmasında; “Örgütlü olmak güçlü olmak demek. Atalarımız “ Bir elin nesi var; iki elin sesi var” sözü ile bunu çok net özetlemişler. Biz de bu bilinçle Balkan Göçmenleri Derneklerine katılmak istedik. Ve Susurluk’ta örgütlediğimiz derneğimize tüzel kişilik kazandırmak için bugün ilk adımımızı atıyoruz. Bundan sonra gerek balkan göçmenlerimizin hakkını savunmak, gerek aramızda iletişim kurmak ve diyaloğumuzu pekiştirmek , kültürel, sosyal etkinlikler organize etmek için birlikte planlar yapacağız. Bu sayede Cumhuriyetimizin çağdaşlık yolunda attığı her adımda Balkan Göçmenleri Derneği olarak bizim ayak seslerimiz de duyulacak” diye konuştu.

Balkan Göçmenleri Susurluk'ta Örgütlendi

Balkan Göçmenleri Susurluk’ta Örgütlendi_2

“Kurucu Yönetim Kurulu Oluşturuldu “

Gerçekleştirilen ilk genel kurulun ardından ise Kurucu Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Fikret Gürece (Başkan), Saadet Korur, İrfan Filiz, Murat Efe, İlker Bal, Nida Deliorman, ve Özcan Kahraman asil yönetim kurulu üyeleri oldu. Genel kurulda Efraim Kır, Vicdan Topağaç ve Alattin Aydoğmuş asil denetim kurulu üyeleri olurken Büşra Kradayı, Veli Başkurt ve İsmail Onat ise asil denetim kurulu üyeleri oldular.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.