DOLAR 32,5450 0.27%
EURO 34,9318 0.38%
ALTIN 2.434,34-0,16
BITCOIN 2054066-0.54807%
Balıkesir
12°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
BANDIRMA’DA ÇÖPLÜĞE DÖNEN BİNA İSYAN ETTİRDİ

BANDIRMA’DA ÇÖPLÜĞE DÖNEN BİNA İSYAN ETTİRDİ

ABONE OL
Haziran 3, 2023 22:40
BANDIRMA’DA ÇÖPLÜĞE DÖNEN BİNA İSYAN ETTİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP’nin kurucu lideri olan Alparslan Türkeş’in Bandırma’da bulunan Hacı Yusuf Mahallesi Levent Caddesi’ndeki binası bakımsızlığı ile tekrar gündeme geldi.

MAHALLE SAKİNLERİ KORKU İÇİNDE

Bina zaman içinde kapıları ve pencereli sökülüp harabeliğe döndü. Bu durumdan şikayet eden mahalle sakinleri konut içerisinde yaşanan uyuşturucu, alkol ve fuhuş gibi bir çok iğrenç olaya şahit oldu. Mahalle sakinleri Bandırma Belediyesi’ne bu sorunları çözmek adına birçok kez şikayet ve başvuruda bulunsa bile uzun süre yanıtsız kaldılar. Bandırma Belediyesi yoğun şikayet ve rahatsızlığa rağmen bir süre hiçbir eylemde bulunmasa da sonradan binanın girişine tuğla duvar örülerek içeriye girişleri engellenmeye çalıştı.

Binanın girişinde ve arkasında bulunan yabani bitkiler ve otlar öyle ki insan boyuna kadar ulaşmış durumda. Mevsim değişiklikleri sebebiyle yabani bitkilerin ve otların bu denli uzun olması mahallesi sakinleri arasında huzursuzluğa yol açmış durumda. Düşüncelerini paylaşan bir mahalle sakini; “Yaz geliyor ,çoluk çocuk sokaklarda huzurla oynayamıyor. Otların içinde kene mi var? yılan mı var? bilemiyoruz. Zaten çöplük gibi oldu pisliğinden evlatlarımızın hasta olmasından korkuyoruz.” dedi.

İşte harabeye dönmesine izin verilen 53 No.lu konutun yanında bulunan binanın balkonundan bir kare;

PİSLİK BALKONLARA UZANDI

Özellikle konut çevresinde oturan mahalle sakinleri binanın pisliğinden şikayet ederek; “Ne balkona çıkabiliyoruz ne de cam pencere açabiliyoruz. Koca kış boyunca balkona bir tek çamaşır bile asamadık, kışın rutubet ve kokusundan yazın pisliğinden, böceğinden evlerde oturamaz hale geldik. Otlar, sarmaşıklar evlerimizin balkonlarına kadar yükseldi sinek ve böceklerden nefes alamıyoruz.” ifadeleriyle rahatsızlıklarını dile getirdiler.

Yaz mevsimi yaklaşırken binanın önünü ve arkasını  saran yabani bitkiler, otlar ve sarmaşıklar yüzünden çöplüğe döndü. Haşerat ve hijyensiz olması nedeniyle rahatsız olan mahalle sakinleri bu durumdan kaynaklı ”Yaz mevsiminde cam bile açamıyoruz gece sıcaktan uyuyamıyoruz ”  ifadelerini kullandılar.  Mağdur duruma düşen vatandaşlar; “Bandırma Belediyesi’nden en kısa sürede binanın temizliğinin yapılıp bu mağduriyete bir son vermesini bekliyoruz. Yetkili ekiplerin en kısa süre de bu soruna çözüm bulmasını umut ediyoruz. ” diyerek sorumlulara seslendiler.

OTLAR İNSAN BOYUNA ULAŞTI

OTLAR İNSAN BOYUNA ULAŞTI

Şikayet ve rahatsızlıklarını dile getiren vatandaşların yetkililerden beklentileri ise, ihmal edilen binanın otlarının ve pisliğinin bir an önce temizlenmesi yönünde. İnsanlar yeniden balkonlarında özgürce vakit geçirmek ve mahallelerinde huzur bulmak istiyor. Vatandaşlar ise ilgili ekiplerin bu çağrıya kulak vermelerini ve bir an önce harekete geçmelerini umutla bekliyor.

HABER: ALİ ALTINÖZ

SU BASAN EVİN MOBİLYALARI BALKONDAN AKTI!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.