DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22323061.67082%
Balıkesir
29°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
AB destekli “Yenilenebilir Gençlik Enerjisi (RE-You)” Konferansı  Bandırma’da gerçekleştirildi
  • Velhasıl Gazetesi
  • Eğitim
  • AB destekli “Yenilenebilir Gençlik Enerjisi (RE-You)” Konferansı Bandırma’da gerçekleştirildi

AB destekli “Yenilenebilir Gençlik Enerjisi (RE-You)” Konferansı Bandırma’da gerçekleştirildi

ABONE OL
Temmuz 19, 2024 11:55
AB destekli “Yenilenebilir Gençlik Enerjisi (RE-You)” Konferansı  Bandırma’da gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen RE-You Projesi (Yenilenebilir Gençlik Enerji Operasyonu) kapsamında, Yenilenebilir Enerji Sektöründe İstihdam: “Gelecek İçin Doğru Beceriler Konferansı” Bandırma’da gerçekleştirildi.

Konferansta Güney Marmara Kalkınma Ajansı temsilcileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, AB Komisyon üyeleri, akademisyenler ve  öğrenciler bir araya geldi.

Re-You Proje Koordinatörü Ali Koç, “Yıl boyunca üniversitelerimizde tam donanımlı yenilenebilir enerji laboratuvarı kurduk rüzgar, biyogaz ve güneş alanında son derece Türkiye de eşi benzeri bulunmayan bir eğitim merkezi oluşturduk bu eğitim merkezlerine ilişkin müfredatlarımız yoğun bir emekle hazırlandı ve ardından eğitimlere başladık Çanakkale de ilk mezunlarımızı verdik Balıkesir’de de hizmeti eylülde mezuniyet törenimizi gerçekleştireceğiz. Bir yandan da projemizin en önemli faaliyetlerinden biri olan akreditasyon sürecimiz devam etmekte.” dedi.

AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Doç. Dr. Ömer Cantekin de “AB Mali Yardım Dairesi Başkanlığı şimdiye kadar binden fazla projeyi 1 milyar avrodan fazla bütçeyi yönetmiş ve yönetmeye devam etmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Balıkesir Üniversitesi (BAUN) Rektör yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl ise “Bölgenin potansiyelinin değerlendirilmesi yanında, bu alanların kariyer merkezi olması ve sanayi yatırımları açısından da bir cazibe merkezi haline getirilmesi de önem arz ediyor. Bugün eğitim merkezinin akreditasyonu tamamlanmış ve daha iyi bir hizmet için kendisini geliştirmiş olacak.” dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu da şunları ekledi: “Yenilenebilir Gençlik Enerjisi, ülkemizin yenilenebilir enerji alanındaki eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini destekleyen en önemli projelerden bir tanesi. Bu proje kapsamında üniversitemizde yenilenebilir enerji alanında eğitim alan çok sayıda mühendis teknik eğitimlerini almakta ve diğer personellerimiz de kariyer basamaklarına hızla başladılar. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz staj ve sonrasında istihdam olarak payını oluşturdular.”

Yenilenebilir enerji alanında rüzgar, güneş ve biyogaz enerjisi alanlarında 7 adet müfredat kitabının basıldığı aktarıldı. Balıkesir Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Global Wind Organization (GWO) tarafından akredite edildiği ifade etti.

Son olarak, AB Türkiye Delegasyonu İnsani ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Laurent Guirkinger, projenin misyonu, vizyonu ve işleyişi hakkında bir sunumda bulundu.

Haber: Sena Beyaz

Bandırma’da ilk kez Canva eğitimi yapılacak

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.