DOLAR 32,5253 0.26%
EURO 34,8625 0.21%
ALTIN 2.442,610,19
BITCOIN 20703700.82306%
Balıkesir
12°

KAPALI

04:20

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bandırmalı Gençler ”İklim Değişikliği” için Kolları Sıvadı

Bandırmalı Gençler ”İklim Değişikliği” için Kolları Sıvadı

ABONE OL
Mayıs 26, 2023 14:35
Bandırmalı Gençler ”İklim Değişikliği” için Kolları Sıvadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Proje, lise öğrencilerinin iklim değişikliği ve sonuçları konusundaki farkındalıklarını artırmayı, toplumun gelecekteki liderlerini 21. yüzyılın sosyal, ekonomik ve ekolojik zorluklarına hazırlamayı ve gençlerin harekete geçme ve uyum sağlama becerilerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

”TÜM İNSANLIK ADINA GERÇEK BİR TEHDİT”

Projeyi yürüten öğrenciler; ”Gelecekte, günümüzün çocukları ve gençleri, iklim değişikliğinin yol açacağı bireysel ve toplumsal zorluklarla karşılaşacaklar. İklim değişikliği, şimdiden gözlemlediğimiz etkileriyle geri dönüşü olmayan felaketlere yol açabilecek, tüm medeniyetimiz için gerçek bir tehdittir. İklim değişikliğiyle mücadelede başarısızlık, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmanın en büyük engeli olarak görülmektedir. İnsanların bugün attığı adımlar, dünya ve insanlık için gelecekte nasıl bir yaşamla karşılaşılacağını belirleyecektir.” şeklinde ifade ettiler.

HER MECRADA VARLAR

Proje kapsamında iklim değişikliği hakkında yaşlılarımızla röportajlar yaparak bir belgesel film hazırlamışlar. Ayrıca iklim değişikliği kavramlarını açıklayan dijital bir sözlük oluşturmuşlar ve sorumlu tüketim alışkanlığıyla ilgili eğitici bir oyun tasarlamışlar. Öğrenciler, projede yer alan Avrupa’daki ortaklarıyla sık sık bir araya gelerek konuyla ilgili fikir alışverişinde de bulunmuşlar. Podcast yayınlarıyla projeyi daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyorlar.

Öğrenciler, iklim değişikliği farkındalığını arttırmaya yönelik çalışmalarına halen devam ediyor.

BANDIRMA BİLSEM ÖĞRENCİLERİ TÜBİTAK’TA FİNAL YOLUNDA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.