DOLAR 32,2030 -0.01%
EURO 35,0046 -0.06%
ALTIN 2.510,310,40
BITCOIN 22470834.85072%
Balıkesir
22°

PARÇALI BULUTLU

03:45

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bandırma’da basketbol küllerinden doğuyor

Bandırma’da basketbol küllerinden doğuyor

ABONE OL
Nisan 27, 2022 08:54
Bandırma’da basketbol küllerinden doğuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Banvit’ten boşalan yeri doldurup, şehri birleştirerek, çıtayı daha yükseğe taşımak istediğini vurgulayan Ersan Kırbaş,“Tek amacımız Bandırma’yı yeniden basketbol şehri yapmak.” dedi.

Lise yıllarından itibaren basketbol sevdalısı olan, basketbola dair her departmanda görev almış Cedi Osman Academy Bandırma Şubesi ve Bandırma Gelişim Basketbol Kulübü Kurucusu Basri Ersan Kırbaş, Banvit’in altyapıdaki yapılanma sürecinde Ahmet Gürgen vasıtasıyla oyunculuktan yardımcı antrenörlüğe geçerek saha dışındaki çalışmaların ilk adımlarını attığını belirtti. Banvit’in Süper Lig sürecinde antrenörlükten idarecilik kısmına geçtiğinden söz eden Erbaş, “2013-2014 yıllarında Özkan Kılıç Banvit’in başkanıyken Görener ailesiyle beraber yatırım yaptıktan sonra Süper Lig’e çıktık. Süper Lig’e çıkmamız da yeni sorumluluklar doğurduğu için antrenörlükten de idarecilik kısmına geçişim bu şekilde oldu.” dedi.


BANDIRMA’DAN TÜRK BASKETBOLUNA

Görener Ailesi’nin, Özkan Kılıç’la birlikte güzel çalışmalara imza attığını ve altyapıya yatırım yaparak takımdaki vizyonun değiştiğini vurgulayan Kırbaş, kurdukları sistemle çok başarılı sporcular yetiştirdiklerini de şu şekilde aktardı. “Avrupa Kupası’nda oynayan bir takım haline geldik. Banvit başlarken ilk bu bölgenin çocuklarıyla başladı. Bir süre sonra iş ülke basketboluna hizmet etmeye döndü. Yetenekli çocukları hem okullarını hem özel hayatlarını hem basketbol hayatlarını düzgün bir şekilde ilerletebilmeleri için tesiste buna uygun bir sistem kurmuştuk. Banvit’te kalan oldu, yurt dışına giden oldu, NBA’de oynayan oldu.”

“BANVİT’İN KAPATILMASI TÜRK BASKETBOLU AÇISINDAN BÜYÜK BİR KAYIP”

Banvit’in kapatıldığı süreç hakkında konuşan Kırbaş, “Banvit’in yönetim kadrosu tasarruf kararı aldı. Demek ki şartlarda yeterlilik yoktu ki böyle bir karar aldılar. Bu tarz mücadelelerin sonunda bu kararları almak da çok kolay değil. Kararlarına saygı duymak lazım.” şeklinde konuştu. Banvit’in kapatılmasına Türk basketbolu ve Bandırma olarak iki ayrı yerden bakmak gerektiğinin altını çizen Kırbaş, Türk basketbolunun çok önemli bir değerini kaybettiğini vurguladı. Kırbaş, “Şu an A Milli Takımı’na baktığınızda birçok oyuncu Banvit altyapısında yetişmiştir. Bugün Türkiye’de herkes Alperen Şengün’ü tanıyordur. Banvit’te yetişti ve şu anda Amerika’da NBA’de oynuyor. Banvit’in kapatılması Türk basketbolu açısından çok ciddi bir kayıp. Muadil bir organizasyon yok.” dedi

“BANDIRMA’DA BASKETBOL KÜLTÜRÜ OLUŞTU”

Banvit’in seyirci ve halk olarak Bandırma’da adeta bir basketbol kültürü oluşturduğuna dikkat çeken Kırbaş, “Banvit’in seyircisi Türkiye’de fair play ödülü alan tek seyirci topluluğu olabilir. Seyirci bazında ve halk olarak da bakıldığında kaliteli, basketbolu bilen ve takımına her yerde sahip çıkan bir kitle oluştu.” Bandırma’nın birçok büyük kulübe misafirlik yaptığını belirten Kırbaş, “Fenerbahçe, Efes Pilsen ve Real Madrid gibi çok büyük kulüpleri şehrimize misafir ettik.” dedi. Banvit’in kapatılma sürecinde kulüpte emek verenlerin yeterli desteği göremediğini belirten Kırbaş, “Buradaki sistem bence biraz yalnız kaldı. Belediye, siyasiler vs. bir araya gelebilseydi ve sahip çıkılıp yaşatılsaydı sistem belki devam ederdi. Böyle bir iş yaparken herkes bir anda gurbete gitmek zorunda kaldı. Bugün dışarıdaki kulüplerle anlaşma yapmak zorunda kalıyorlar. Böyle bir sistem varken neden tekrar yapılamasın?” şeklinde konuştu.

“BU ŞEHRİN ÇOCUKLARINI BASKETBOLA KAZANDIRACAĞIZ”

Bandırma oluşan basketbol kültürü sayesinde şehirde basketbolla ilgili bir organizasyon olması gerektiğini düşünen ve pandemi sürecinin normalleşmesiyle basketbolla ilgili çalışmalar başlatan Kırbaş, “Biz bu şehrin çocuğuyuz. Kendi şehrimizde, kendi branşımızda bir şeyler yapmak istedik. Çocukların basketbola ilgisi var. Ama Bandırma’da bu ilgiyi devam ettirebilecekleri, eğitim alabilecekleri ve organizasyonun içinde yer alabilecekleri bir yapı yoktu. Biz hem kulüpleşme adına hem de çocukları organizasyona sokabilmek adına Cedi Osman Academy’nin Bandırma şubesini aldık” dedi. Kurumun amacının Türkiye’de her ilde bu organizasyonu oluşturup, o illerdeki basketbola yatkın olan çocukları bir çatı altında toplayıp, Türk basketboluna kazandırmak olduğunun bilgisini veren Kırbaş, Bandırma Gelişim Basketbol Kulübü Derneği adı altında da spor okuluna gelen öğrencilerin gelişme gösterdikçe yeteneğine göre maçlara ve müsabakalara katılmalarını sağladığını belirtti.

“EN ÖNEMLİ AMACIMIZ İYİ BİREY YETİŞTİRMEK”

Kırbaş, küçük yaşta çocukların gelişimlerine göre basketbola yönelmelerinin sağlanması, beslenme, uyku düzenleri ve daha birçok detayın takibi yapılması gerektiğini ifade ederek, pandemiden dolayı sıkıntı çeken yeni jenerasyonu tekrar hareketli bir hayata adapte etmek için mücadele ettiklerini şu şekilde aktardı. “Çocuklar büyüme ve alışma çağında böyle bir sistemin içinde kaldılar. Diyetisyen, psikolog ve kondisyoner yardımıyla çocukları doğru yönlendirmeye çalışıyoruz. Cedi Osman Academy bu konuda bize çok yardımcı oluyor.”
Aktif spor hayatının okul derslerine olumsuz bir etkisi olmadığını aksine sporla derslerdeki başarı yüzdesinin daha çok yükseldiğini vurgulayan Kırbaş, “ Bence temel problemi ailelerle de beraber bu kendilerini doğru planlayamamakla alakalı. Spor dersleri akademik kariyeri etkileyecek bir durum değil tam tersine daha çok motive oluyorlar. Fiziksel olarak daha zindeler, daha sağlıklı vücutları var, kendilerini programlamayı öğreniyorlar, ders çalışma yönleri de daha çok gelişiyor. Doğru yönlendirmeliyiz ki doğru bireyler yetiştirelim.” diye konuştu.

“DAHA ÖNCE YAPTIK, YİNE YAPACAĞIZ”

Cedi Osman Academy’nin sekizinci, kulübün ise altıncı ayında olduğunun bilgisini veren Kırbaş, “Bu sene hem U-18 genç erkeklerde liglere katıldık ve gençlerde üçüncü olduk. İlk Hedefimiz Bandırmalı çocuklarla TB2L’de başlamak. Buradan sonra TBL hedefimiz var. Ama ilk etapta TBL hedefinde duracağız. Atacağınız hamlede eğer altını doldurmazsanız yukarı çıkamazsınız.“ dedi. Kırbaş, spor okulunda 103 oyuncunun olduğunu ve kulüpte şu an için sadece erkek oyuncuların olduğunu belirtti. Tek amacının Bandırma’yı yeniden basketbol şehri yapmak olduğunu söyleyen Kırbaş, “Bizim birinci amacımız altyapı üzerinden adım adım yukarıya doğru organizasyonu A Takım seviyesine yükseltmek. Eğer altyapınızı doğru organize ederseniz, aşağıdan doğru malzeme gelirse ve doğru bir şekilde eğitebilirseniz zaten üst yapıda hiçbir probleminiz kalmıyor. Daha önce yaptık yine yapacağız” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP