DOLAR 32,2750 0.1%
EURO 34,7767 -0.01%
ALTIN 2.405,99-0,12
BITCOIN 2056997-1.16208%
Balıkesir
12°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bandırma’da bir ilke imza atıldı

Bandırma’da bir ilke imza atıldı

ABONE OL
Ocak 6, 2024 11:58
Bandırma’da bir ilke imza atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aykut Başer, bir ilke imza attı. Başer, Bandırma’da ilk kez uygulanan operasyonla 71 yaşındaki hastanın ağız içinden aldığı dokuyla idrar kanalı oluşturdu.

Daha önce geçirdiği kapalı prostat ameliyatlarından bir sonuç alamayan 71 yaşındaki hasta şifayı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde buldu. İdrar kanalındaki darlık nedeniyle gördüğü tedavilerin ardından rahatsızlığı yeniden nükseden hasta üroloji polikliniğinde Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aykut Başer’e başvurdu. Başer tarafından yapılan muayenenin ardından hasta için Türkiye’de sadece sayılı sağlık merkezinde uygulanan üretroplasti ameliyatına karar verildi.

Ameliyatla, hastanın idrar kanalındaki 15 santimetrelik darlığı, ağız içinden alınan doku ile genişletilerek sağlıklı bir idrar yolu kanalı oluşturuldu. Bu şekilde sadece endoskopik tedaviler için uygun olmayan ya da iki kez endoskopik tedavi yapılmasına rağmen darlığı nüks eden hastalara uygulanan ameliyat Bandırma’da ilk kez uygulanmış oldu.

BAŞHEKİM ŞENVELİ: “HEMŞERİLERİMİZİN SAĞLIK PROBLEMLERİNİ BANDIRMA’DA ÇÖZMEK İSTİYORUZ”

Başarılı bir operasyona imza atan Başer ve ekibine çok teşekkür eden Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Şenveli, Bandırma ve bölgemizdeki hemşerilerimizin sağlık problemlerini dışarı göndermeden Bandırma’da çözme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

” Kayıp Gence Ulaşıldı “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.