DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22399451.06558%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bandırma’da Tarım

Bandırma’da Tarım

ABONE OL
Temmuz 19, 2024 11:55
Bandırma’da Tarım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’in Bandırma ilçesi, tarım açısından oldukça zengin bir ilçedir. İlçenin yüzölçümünün %65’i tarıma elverişlidir.

Balıkesir'in Bandırma ilçesi, tarım açısından oldukça zengin bir ilçedir. İlçenin yüzölçümünün %65'i tarıma elverişlidir.

Bandırma’da Tarım_1

Bandırma’da yetiştirilen başlıca tarım ürünleri şunlardır:

Sebze: Domates, salatalık, kabak, fasulye, soğan, sarımsak, marul, ay çiçeği, arpa,

Zeytin: Bandırma, zeytin üretimi açısından da önemli bir yere sahiptir. İlçede yaklaşık 300 bin zeytin ağacı bulunmaktadır.

Fidan: Bandırma Fidancılık açısından oldukça gelişmiş bir bölgedir. İlçeye Bağlı Sahil Yenice Mahallesinde başlayan ceviz fidanı üretimi ülke üretiminde önemli bir yerde bulunmaktadır. Sahil Yenice mahallesinde başlayan fidan üretimi zamanla Erikli, ömerli Hıdır gibi ırsal mahallelere de yayılmış olup ilçede Ceviz, Badem, Şeftali gibi fidanların üretimi gerçekleştirilmektedir.

Balıkesir'in Bandırma ilçesi, tarım açısından oldukça zengin bir ilçedir. İlçenin yüzölçümünün %65'i tarıma elverişlidir.

Bandırma’da Tarım_2

Bandırma‘da tarım, ilçe ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. İlçede tarımla uğraşan yaklaşık 20 bin kişi bulunmaktadır.

Bandırma Belediyesi, ilçenin tarım potansiyelini geliştirmek için çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda, çiftçilere yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilmektedir. Ayrıca, ilçede tarımsal makine ve ekipmanlara yönelik teşvikler sağlanmaktadır.

Bandırma’da tarım, ilçenin kalkınmasında önemli bir rol oynamaktadır. İlçenin tarımsal potansiyelinin daha da geliştirilmesi için çalışmalar devam etmektedir.

HABER MERKEZİ

“Türk Hackerler Saldırı Başlattı ” 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.