DOLAR 32,2087 0%
EURO 35,0277 0.03%
ALTIN 2.520,960,82
BITCOIN 22165223.22286%
Balıkesir
22°

PARÇALI BULUTLU

22:08

YATSIYA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
SERKAN SARI, “BALIKESİR, BANDIRMA’DAN DÜNYAYA AÇILACAK!”

SERKAN SARI, “BALIKESİR, BANDIRMA’DAN DÜNYAYA AÇILACAK!”

ABONE OL
Mayıs 5, 2023 13:31
SERKAN SARI, “BALIKESİR, BANDIRMA’DAN DÜNYAYA AÇILACAK!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Balıkesir Milletvekili Adayı Serkan Sarı, Bandırma Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (BANSİAD) organize ettiği iş dünyası-siyasetçi buluşmasına katıldı. Bandırma’nın geleceğinin ele alındığı etkinlik sonrası değerlendirme yapan Sarı, “İktidarımızda Balıkesir, Bandırma’dan dünyaya açılacak” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Adayı Serkan Sarı, BANSİAD tarafından düzenlenen iş dünyası-siyasetçi buluşmasına katıldı. Etkinlikte Bandırma’daki iş dünyasının talepleri, sorunları, şikayetleri ve kentin geleceği masaya yatırıldı. Buluşmada 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidarında iş dünyasına, sanayiciye yönelik yapılması planlanan projeleri anlattığını ifade eden Serkan Sarı, “Bandırma özelinde hayata geçirilmesi istenen taleplerin, yaşanılan sorunların, duyulan kaygıların konuşulduğu çok verimli bir toplantı oldu” değerlendirmesinde bulundu.

10 YILDIR BİTİRİLEMEYEN İMAR PLANI KRİZE DÖNDÜ!

Bandırma’da yaşanan sorunların temelinde gerekli imar planının bir türlü hayata geçirilmemesinin yattığınını vurgulayan Serkan Sarı, şu ifadeleri kullandı; “Kanunen 2 yıl içerisinde yapılması gereken, fakat yaklaşık 10 yıldır çözülemeyen 1/5000’ik imar planının hala daha tamamlanamamış olması Bandırma’nın birçok sorununun sebebi haline gelmiştir. Şehrin trafik sorunu, çevre yolu ihtiyacı, yeni bir hastane, yeni bir tıp fakültesi ve yeni sanayi bölgelerinin belirlenmesi gibi temelde imar konularıyla aşılabilecek yer problemlerinin krize dönmesi 1/5000’lik planın uygulamaya geçirilmemesinden kaynaklıdır.”

BANDIRMA’DA GENİŞ ÇAPLI BİR PLANLAMA ŞART!

Bandırma’da yeni sanayi bölgelerinin belirlenmesi, doğaya, çevreye duyarlı sanayileşmenin önünü açacak adımların atılması için hızlıca hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Serkan Sarı, “Bölge bir sanayi kenti. Önümüzdeki dönem yeni bir iş gücünün bölgeye geleceği göz önünde bulundurularak geniş çaplı bir planlama yapılması gerektiğini söyledik. Bandırma’daki sanayinin dünyayla rekabet edebilir bir Türkiye’ye öncü olabilecek bir sanayi olması için liman, serbest bölge ve gümrük sahalarına ihtiyaç olduğunu da iş dünyamızla paylaştık.

Mevcut limanın eksikliklerini tamamlayıp daha da geliştirmek için tüm mücadelemizi vereceğimizi ilettik. Hali hazırda devam eden Yüksek Hızlı Tren projesini hızlı bir şekilde tamamlamak, İstanbul ile ulaşım bağı olan İDO hızlı feribot seferlerinin alternatif bir yol hattı olarak kullanıma yeniden kazandırılması gibi talepleri gündemimize getirdik. Tüm bunları uygulamaya geçirdiğimizde Balıkesir, Bandırma’dan dünyaya açılacak” açıklamasını yaptı.

balıkesir

Serkan SARI

AKP İKTİDARI BANDIRMA’YI GÖZ ARDI ETTİ!

Bölgede kaynaklanan sorunların kaynağının AKP iktidarının bölgeyi göz ardı etmiş olması olduğunu ifade eden Sarı, “Bandırma’daki iş dünyası bunca yıldır sorunlarını çözemeyen AKP iktidarından sonra gelecek olan Millet İttifakı iktidarından birikmiş olan sorunlarına çözüm talep ettiklerini dile getirdiler. İktidar Bandırma’ya gerekli önemi asla vermedi. Bizim iktidarımızda bölgemizi temsil edecek vekillerimizle ve şehrimizi temsil edecek, Balıkesir’in evladı Enerji Bakanımız Sayın Ahmet Akın’la birlikte Bandırmamızda yaşanan sorunları bir bir çözeceğiz. Balıkesir hakkını alacak, Balıkesir kazanacak. Burada örnek model olacak kentleşmeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

 

BANDIRMANIN PELERİNSİZ KAHRAMANLARI

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP