DOLAR 32,3805 -0.32%
EURO 34,7097 -0.3%
ALTIN 2.400,52-0,90
BITCOIN 19163993.46161%
Balıkesir
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:09

AKŞAMA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
BANDIRMASPOR: “ALİ PALABIYIK DERHAL EMEKLİ EDİLMELİ”

BANDIRMASPOR: “ALİ PALABIYIK DERHAL EMEKLİ EDİLMELİ”

ABONE OL
Mayıs 4, 2023 14:06
BANDIRMASPOR: “ALİ PALABIYIK DERHAL EMEKLİ EDİLMELİ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Futbol Federasyonu’nun hakem Ali Palabıyık’la ilgili kararı sonrası Bandırmaspor yazılı açıklama yayımladı: “Ali Palabıyık’ın derhal emekli edilmesini istiyoruz”

Adana Demirspor – Fenerbahçe maçını yönetmesinin ardından uzun bir süre görev alamayan Ali Palabıyık, yaklaşık 3 aylık aranın ardından Altınordu-Bandırmaspor maçını yönetmişti. Palabıyık’ın kararları yeniden birçok tartışma yaratmış ve özellikle yaşanan penaltı pozisyonu tüm Türkiye’nin dikkatini çekmişti. Bandırmaspor Ali Palabıyık’ın verdiği penaltı kararına itiraz etmiş ve VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etmişti. 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun hakem Ali Palabıyık'la ilgili kararı sonrası Bandırmaspor yazılı açıklama yayımladı: "Ali Palabıyık'ın derhal emekli edilmesini istiyoruz"

Ne olmuştu?

Altınordu ile Bandırmaspor arasındaki maçın 82. dakikasında Altınordulu Şeref, Bandırmasporlu Soukou’nun müdahalesi sonrası ceza sahası içinde yerde kaldı. Ali Palabıyık, pozisyonun ardından penaltı noktasını gösterdi. Ancak bu karar, futbolseverler arasında şaşkınlık yarattı. VAR sistemi devreye girdi, ancak Ali Palabıyık’ın kararı değişmedi. Hakem, pozisyonu izledikten sonra penaltı kararının geçerli olduğunu belirtti ve kullanılmasını istedi.

TFF Ali Palabıyık İçin Kararını Verdi

Dün, Türkiye Futbol Federasyonu aldığı kararı açıkladı ve Ali Palabıyık’a performans yetersizliği nedeniyle sezon sonuna kadar görev verilmeyeceğini belirtti.

Bandırmaspor bu kararın üzerine tepkilerinde ne kadar haklı olduklarına dikkat çekerek maçın tekrarlanması talebinde bulundu ve Ali Palabıyık’ın emekli edilmesi gerektiğini belirtti. Küme düşecek takımların kaderiyle oynandığını belirten Bandırmaspor kritik maçın tekrarlanmasını istedi:

“30 Nisan Pazar günü oynadığımız ve maçın hakemi Ali Palabıyık tarafından verilen ve spor kamuoyu tarafından büyük tepki toplayan skandal penaltı kararı karşısında Türkiye Futbol Federasyonu maçın hakemine sezon sonuna kadar görev verilmemesi kararı verdi. Bu karar Bandırmaspor Kulübü’nün tepkisinin ne kadar yerinde olduğunu kanıtladı.

Ligin bitimine 3 hafta gibi kısa bir süre kala 3 aydır maç verilmeyen bir hakemin verdiği hatalı karar nedeniyle Spor Toto 1. Lig’de play-off potasına girecek ve küme düşecek takımların kaderi ile oynanmıştır. Türkiye’nin köklü kulüpleri ve büyük camialarının kaderini etkileyen bu karar Türk futbol tarihinde vicdanları yaralamıştır.

Bandırmaspor Kulübü olarak bu hatanın düzeltilmesi, sezon sonunda milyonların vicdanın rahatlaması için maçın tekrar edilmesini ya da kritik hatalı kararın verildiği 81. dakikadan itibaren yeniden oynatılmasını talep ediyoruz.

Ayrıca yıllık izne ayrılan maçın hakemi Ali Palabıyık’ın derhal Türk futbolundan uzaklaştırılarak emekli edilmesini istiyoruz!”

 

ALİ PALABIYIK DÜDÜK ÇALAMAYACAK

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.