DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20728730.5669%
Balıkesir
15°

KAPALI

21:35

YATSIYA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
BANÜ’de “Su, İklim ve Marmara”konulu seminer

BANÜ’de “Su, İklim ve Marmara”konulu seminer

Seminer, Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu'nda gerçekleşti ve Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla izlendi.

ABONE OL
Mart 23, 2024 19:19
BANÜ’de “Su, İklim ve Marmara”konulu seminer
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Mustafa Sarı, “Su, İklim ve Marmara” başlıklı seminerde suyun kritik önemine dikkat çekti ve iklim değişikliğiyle olan ilişkimizi gözden geçirmemiz gerektiğini vurguladı.

Seminer, Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu’nda gerçekleşti ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla izlendi.

22 Mart’ın Dünya Su Günü olduğunu hatırlatan Mustafa Sarı, suyun hayati önemine değindi. Havada bulunan oksijenin yarısından fazlasının sudan geldiğini belirten Sarı, suyla olan bağımızın nefes almak kadar güçlü olduğunu vurguladı.

Dünya yüzeyinin büyük bir kısmının sularla kaplı olduğunu ancak kullanılabilir tatlı suyun miktarının çok sınırlı olduğunu ifade eden Sarı, suyun sadece küçük bir kısmının insanların ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyledi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Su, İklim ve Marmara" başlıklı seminerde suyun kritik önemine dikkat çekti ve iklim değişikliğiyle olan ilişkimizi gözden geçirmemiz gerektiğini vurguladı.

BANÜ’de “Su, İklim ve Marmara”konulu seminer_1

Sarı, suyun kullanım alanlarını da ele aldı. Kentlerde, tarımda ve sanayide suyun nasıl kullanıldığını açıklayarak, mevcut kullanım şeklinin gelecek için sürdürülemez olduğunu vurguladı. Bir fincan kahve, bir tişört veya bir hamburger üretmek için gereken su miktarının oldukça yüksek olduğunu belirten Sarı, suyun israf edilmesi ve kirletilmesiyle su kaynaklarının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğumuzu dile getirdi.

Dünya nüfusunun hemen hemen tamamının suya olan bağımlılığına ve su kaynaklarına olan yakınlığına dikkat çeken Sarı, bu yakınlığın su kaynaklarının sürdürülebilirliği için önemli olduğunu ancak su kaynaklarının yanlış kullanımıyla karşı karşıya olduğumuzu söyledi.

Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığını ve kişi başına düşen su miktarının azaldığını belirten Sarı, iklim değişikliğiyle birlikte su yönetimimizi değiştirmemizin gerekliliğine vurgu yaptı. Su kaynaklarının verimli kullanılması, kirliliğin önlenmesi ve atıksu arıtma teknolojilerinin geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek, suyun hesaplanarak yönetilmesi gerektiğini dile getirdi.

HABER: Ahmet PESEN

“Şehit ve Gazi Ailelerini Yok Saydılar “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.