Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bilime katkı sunmak adına kadavra bağışında bulunan Fehmi Demirhan için tören düzenledi.
Türkiye’de oldukça sınırlı sayıda gerçekleşen kadavra bağışına, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde açılan Tıp Fakültesi’nin de dahil olması, geleceğin hekimlerinin yetişmesi için bilimsel çalışmalara ışık tutacak. Bandırma’da yaşayan 69 yaşındaki Fehmi Demirhan ve 43 yaşındaki Ahmet Yurtkök’ün bedeni ölümünün ardından kadavra olarak kullanılacak. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Dr. Nurettin Cengiz üniversitede düzenlenen tören ile kadavra bağışçılarına teşekkür ederek yaşayan 69 yaşındaki Fehmi Demirhan’a teşekkür belgesi ve kimlik kartı takdim etti.
“TIP FAKÜLTESİNE YATIRIM YAPIYORUZ”
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin Cengiz konuşmasında yapılan katkının çok anlamlı olduğunu söyleyerek “Okulumuzda Tıp Fakültesi alanında çalışmalarımız var. Böylelikle sağlık hizmetini daha iletiye taşıyabilecek imkanlarımızı desteklemek istiyoruz. Öğrencilerimizi buraya almak, eğitimlerini burada vermek istiyoruz.” dedi.
“DOKTORLARA BORÇLUYDUM”
Kadavra bağışında bulunan Fehmi Demirhan, iş hayatında geçirdiği kazalardan dolayı ölümden döndüğünü ve hayatını Tıp Fakültesi öğrencilerine borçlu olduğunu ifade ederek, Kadavrayı bağışlarsam bir noktada doktorlara olan borcumu öderim diye düşündüm. Gerçek bağış burada yapılıyor. Bağış konusunda kimseyi dinlemedim. Çünkü benim vücudum. Herkese tavsiye ediyorum. Tıbba yardımımız olsun. “ dedi.
Fehmi Demirhan’a teşekkür belgesini ve kimliğini Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin Cengiz takdim etti.