DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22357770.67003%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
BEKLEMEDEYİZ

BEKLEMEDEYİZ

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:14
BEKLEMEDEYİZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel seçim hareketi yavaştan başladı.
Yoğunluk Ak Parti’de. Resmen aday adayı şimdilik üç.
Fahrettin ŞENER başvuru yapmadan başladı çalışmaya. Dolaşmadığı esnaf, uğramadığı kahvehane kalmadı.

İl genel meclis üyesi yapmasının verdiği deneyimle ürettiği projeleri sıralıyor. Tuttuğunu kopartan bir yapışkanlığa sahip.
Şafak MUT ilçede sevilen bir esnaf. Saygılı. Hoş görülü.
Emrah ÇIRA başarılı bir yönetici. Herkese eşit mesafede davranacak bir karakter profili var.
Bir önceki ilçe başkanı Melih BAĞIRGAN ilçe başkanlığı döneminde kurduğu ilişkilerin sınavını verecek.

Tanık olduğum kadarı ile ilçe başkanlığı dönemde siyaset gözetmeksizin herkesin işine koştu. Ak Parti’de söz sahibi üst düzey kadrolarla ilişkilerinin iyi olduğu söyleniyor.
Bir de aday adayı olmam doğrudan adaylık teklifi gelirse yerel seçim yarışına girerim, diyen isimler var.
Bunlardan ilk akla gelen isim İsmail GÜNEŞ. GÜNEŞ bir dönem belediye başkanlığı yaptı. Özelikle ilçeye doğal gaz gelmesine öncülük etmesi ile takdir topladı. İlçeyi kömür kokusundan kurtardı. Bunun yanında sobalı evlere büyük değer kattı. Deneyim sahibi. Geçmiş dönemdeki hatalarını gözden geçirmenin avantajı var.

Şükrü GÜR, bir önceki seçimlerde adaydı. ittifak olmasına karşın Ak Parti’nin oylarını arttırdı. O da ilçe başkanı olduğu dönemde vediği hizmetlerin sınavını verecek.
Bu isimler aday adayı.
Aday olan tek isim İyi Parti’den Nurettin GÜNEY.
GÜNEY, hali hazırda belediye başkanı. Yaklaşık beş yıldır ilçeyi yönetiyor. Susurluk belediyesini borç yükünden, icralarda sürünmekten kurtardı. Daha öte ilçeyi ilin en zengin belediyesi yaptı. Susurluk’ta yol yapanlar efsane oluyordu; Güney yolları yapmakla kalmadı, kaldırımları da düzenledi. Yol kenarlarına yapılan diş düzenlemesi ile oto park sorunu çözümünde önemli bir adım atıldı.

Susurluk çok güzel bir kültür merkezine onun döneminde kavuştu. Çok güçlü ve çalışkan bir kültür kadrosu kurdu. İlçe sosyal anlamda hareketlendi. Çocuklar ve gençlere yönelik projeler üretildi.
Kırsal mahallere gidip onların sorunlarını yerinden dinleme geleneği başlattı.
Tüm bunlara karşın STK’lar ile ilişkileri pek iyi olmadı. Kendi meclisi ile sorunlar yaşadı. Yerel basına sahip çıkmadı. Dinlemedi. Dinler gibi yaptı. Önerilere kulak asmadı. Doğru bildiğini doğru olmasa da yaptı. Balıkesir’de ikamet etmesi ise hep eksi puandı.

Seçimlerde sloganı “yeni arayışlara girip maceraya gerek yok biz hizmete devam edeceğiz.”olursa tutabilir, diye düşünüyorum. Bu arada eksikliklerini, geçimsizliklerini… bir kenara bırakmalı.
CHP sessiz. Kongre beklendi.Bundan sonra hareketlenir. Kepekler muhtarı Aydın ŞENER aday adaylığını açıkladı. Makine mühendisi Hakan Yıldırm SEMİZEL 20 Kasım’da açıklayacak. İlçe başkanı mali müşavir Ümit Bekir BARUT’un ismi çok sık telaffuz ediliyor. CHP aday adayları için de ayrı bir yazı alacağız kaleme.
Beklemedeyiz.

YAZAR: Levent GÜNDOĞAN

” Masaj Salonuna Baskın “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.