DOLAR 32,3402 0.14%
EURO 35,0398 -0.03%
ALTIN 2.445,980,03
BITCOIN 1987950-2.33848%
Balıkesir
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

03:53

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
BELEDİYEDE MÜDÜR OLMAK VARMIŞ!

BELEDİYEDE MÜDÜR OLMAK VARMIŞ!

ABONE OL
Ağustos 12, 2023 09:18
BELEDİYEDE MÜDÜR OLMAK VARMIŞ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediyeden ihale alan firmaya kendine ait arsanın işlerini de yaptıran Bandırma Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Kadir Zoraf Koyuncu, ihale iptal olunca müteahhit firmayla karşı karşıya geldi. Firma, 900 bin liralık alacağı için dava açtı. Müdür, “Böyle bir imalat yaptırmadım” itirazında bulunsa da hazırlanan bilirkişi raporu firmayı haklı buldu.

 Bandırma Belediyesi’nin Malta Deresi Projesi ihalesini kazanan Seroğlu İnşaat firması iddiaya göre Belediye Başkanı Tolga Tosun’un ricası üzerine 2023 yılı başlarında Park Bahçeler Müdürü Kadir Zoraf Koyuncu’nun Erikli Mahallesindeki bin 632 metrekarelik arsasının eğim düzenlemesi ve 150 metrekarelik bahçe duvarı işini yaptı. Koyuncu’ya ait arsada kullanılan taşların Malta Deresi Projesinde kullanılan taşlarla birebir aynı olması ise dikkat çekti.

KÖYLÜ ŞİKAYET ETTİ MÜDÜR PANİKLEDİ

Yapım sürecinde JCB marka iş makinesi ihtiyacının Koyuncu’nun talimatıyla belediyeye ait bir araçla karşılandığı, Erikli köyü sakinlerinin şahıs arazisinde belediye aracı çalışıyor şikayetinin ardından Koyuncu’nun panikle aracı geri çağırdığı öğrenildi.

İHALE İPTAL OLDU, DOSTLUK BOZULDU

Bir yandan Malta Deresi projesini yürüten firma belediye ile anlaşmazlık yaşayınca Mayıs ayında sözleşme feshedildi. Yaşanan ihtilafın ardından müteahhit firma Koyuncu’ya ait arsada yaptığı işlerin karşılığı olarak 908 bin 600 liralık fatura çıkardı. Müdür Koyuncu’nun faturaya “Böyle bir imalat yaptırmadım” diyerek itiraz etmesi üzerine firma soluğu mahkemede aldı.

MÜDÜR İTİRAZ ETTİ BİLİRKİŞİ RAPORU FİRMAYI HAKLI BULDU

Bandırma 1. Asliye Hukuk Mahkemesi heyeti 9 Haziran’da dava konusu taşınmazda inceleme yaptı. İncelemenin ardından da hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu. Bilirkişi Heyeti raporunda, “Dava konusu taşınmaz üzerinde yapılmış olan imalatların, tespiti isteyenin birim fiyatları ile KDV dahil 908 bin 600 lira olabileceği tespit edilmiştir” görüşlerine yer verdi.

BAŞKAN TOSUN İÇİN DE DESTEK İSTEMİŞLER

Park Bahçeler Müdürü Zoraf Koyuncu ve Fen İşleri Müdürü Cihan Boztunç’un Malta Deresi Projesi’nin devam ettiği süreçte bir araya geldiği firma yetkililerinden Başkan Tosun konusunda ricacı oldukları iddia edilirken, Koyuncu ve Boztunç’un, “Ankara’da çevreniz vardır. CHP Genel Merkezine Tolga Başkanın adını iletelim. Seneye o olmazsa biz de olmayız. Senin de işlerin olmaz” diyerek destek istedikleri öğrenildi.

HABER: Ali ALTINÖZ

” Meteor Yağmurları Balıkesir’in O İlçesinden İzlenebilecek “

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.