DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22321461.54203%
Balıkesir
29°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Belediye’den Satılık Deniz Manzaralı Belediye Binası

Belediye’den Satılık Deniz Manzaralı Belediye Binası

Bursa’nın Mudanya ilçesinde bulunan 12 dönümlük Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi, Mudanya Belediyesi'nin borçları nedeniyle satışa çıkarılıyor. Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, 59 taşınmaz mülkten sadece gerekli olanların satılacağını belirtti.

ABONE OL
Mayıs 22, 2024 20:38
Belediye’den Satılık Deniz Manzaralı Belediye Binası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, belediye tarafından yaptırılan ve deniz manzarasına sahip 12 dönümlük Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi, Mudanya Belediyesi’nin mali sıkıntıları nedeniyle satışa çıkarılıyor. Belediye, SGK’ya olan 110 milyon lira borcunu ödemekte güçlük çektiği için bu kararı aldı. Belediye binasının boşaltılması ve bazı birimlerin Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi’ne taşınmasının ardından bu mülk de satış listesine dahil edildi.

Belediye Meclisi Kararı

Satış Listesine Dahil 59 Mülk

Mudanya Belediyesi’nin bu ay gerçekleştirilen meclis toplantısında, 59 taşınmaz mülkün satışı oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, bu kararla ilgili yaptığı açıklamada, tüm mülklerin satışa çıkarılmayacağını, sadece gerekli olanların satılacağını belirtti. “Biz 59 tane taşınmaz için satış yetkisini istedik. Bize bu yetkiyi verdiler ama 59’unu birden satışa çıkarmayacağız. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlardan dolayı hangisinin satılabileceğini öngöremiyoruz,” dedi.

Mudanya Belediyesi, Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi, taşınmaz satış, borç, SGK borcu

Belediye’den Satılık Deniz Manzaralı Belediye Binası_1

Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi’nin Önemi

Deprem Sonrası Yeni Merkez

Aralık ayında Mudanya’da meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremden sonra belediye binası boşaltılmıştı. Belediye başkan makamı başta olmak üzere bazı birimler Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi’nde hizmet vermeye başlamıştı. Bu durum, merkezi daha da önemli hale getirmişti. Ancak, mali sıkıntılar nedeniyle bu değerli mülk de satış listesine eklendi.

Mudanya Belediyesi, Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi, taşınmaz satış, borç, SGK borcu

Belediye’den Satılık Deniz Manzaralı Belediye Binası

Satışın Amacı Ekonomik Dar Boğazdan Çıkmak

Belediye Başkanı Dalgıç, satışların amacının belediyeyi mevcut ekonomik dar boğazdan çıkarmak olduğunu vurguladı. “Nakit akışı sağlamak ve yapmamız gereken hizmete dair yatırım yapmak” diyen Dalgıç, satışların belediyenin mali sorunlarını çözmeye yönelik bir adım olduğunu belirtti. Bu satışların, Mudanya halkına daha iyi hizmet sunulabilmesi için yapılması gereken yatırımları finanse etmek amacıyla gerçekleştirileceği ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.