DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22323061.67082%
Balıkesir
29°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Benzine Büyük İndirim Geliyor: Bu Gece Yarısından İtibaren Geçerli

Benzine Büyük İndirim Geliyor: Bu Gece Yarısından İtibaren Geçerli

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve dövizdeki değişiklikler nedeniyle akaryakıt fiyatlarında hareketlilik yaşanıyor. Sektör kaynaklarına göre, bu gece yarısından itibaren benzine 1 lira 54 kuruş indirim yapılacak.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 14:39
Benzine Büyük İndirim Geliyor: Bu Gece Yarısından İtibaren Geçerli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brent petrol fiyatlarının dalgalanması ve döviz kurundaki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarında sık sık değişkenliğe neden oluyor. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren benzine önemli bir indirim yapılması bekleniyor. Benzin fiyatlarında 1 lira 54 kuruşluk bir indirim uygulanacak.

Benzin Fiyatlarında İndirim

Petrol fiyatlarındaki düşüş, pompaya indirim olarak yansıyor. İstanbul’da şu anda ortalama 42.74 liradan satılan benzinin litre fiyatı, yapılacak indirimle birlikte 41.20 liraya düşecek. Bu indirim, hem sürücüler hem de taşımacılık sektöründe faaliyet gösterenler için önemli bir rahatlama sağlayacak.

Döviz Kurunun Etkisi

Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde döviz kurunun da önemli bir rol oynadığını belirtmek gerekiyor. Dövizdeki değişiklikler, petrol fiyatlarının yanı sıra akaryakıt fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Son dönemde döviz kurundaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarının dalgalanmasına sebep oldu.

Petrol Fiyatlarındaki Dalgalanma

Brent petrol fiyatları, küresel ekonomik gelişmelere, arz-talep dengesine ve jeopolitik olaylara bağlı olarak dalgalanıyor. Petrol fiyatlarındaki bu hareketlilik, akaryakıt fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Son dönemde petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, bu gece yarısından itibaren benzine yansıyacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.