DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20652170.97541%
Balıkesir
15°

KAPALI

20:04

AKŞAMA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
BEYOĞLU’NDA 5 KATLI BİNADA KISMİ ÇÖKME

BEYOĞLU’NDA 5 KATLI BİNADA KISMİ ÇÖKME

ABONE OL
Nisan 6, 2023 12:44
BEYOĞLU’NDA 5 KATLI BİNADA KISMİ ÇÖKME
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyoğlu’nda tadilatı yapılan 5 katlı metruk binada kısmi çökme meydana geldi. Binadan yola beton parçaları düşerken, Karaköy-Tophane arası tramvay seferleri durduruldu.

Beyoğlu’nda, Kemeraltı Caddesi üzerinde bulunan ve tadilatı devam eden 5 katlı metruk binada bir kısmi çökme meydana geldi. Sabah saat 06:30 sıralarında meydana gelen çökme nedeniyle, yola beton parçaları düştü. Olay yerine polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, Beşiktaş istikametini araç trafiğine kapatarak, yolu şerit çekti. T1 Kabataş-Bağcılar Tramvayı da, güvenlik nedeniyle Karaköy-Tophane arasında seferlerini durdurdu. Binada yetkililer incelemelerine devam ediyor.

Metro İstanbul durumu Twitter’dan yaptığı açıklamada, “T1 Kabataş-Bağcılar hattımızda bölgede bulunan bir binanın yıkılma riski nedeniyle emniyet güçleri tarafından seferlerimiz Karaköy-Tophane arasında durdurulmuştur.” ifadelerini kullanarak duyurdu.

“İSTANBUL’UN METRUK SORUNUNU ÇÖZMESİ GEREKİYOR”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İncelemelerini tamamlayan Oktay Özel basın mensuplarına açıklamalarda bulundu

Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel, “Kemeraltı Caddesi’nde tarihi binada bir çökme tehlikesi söz konusu şu an bütün görevli arkadaşlarla buradayız ne yazık ki çok aktif kullanılan, tramvayında geçtiği bir alan. Tarihi bina ikinci derece tescilli, 2015 yılında Koruma Kurulu tarafından güçlendirme ve restorasyon projeleri onaylanmış, 2016 yılında da ruhsat alınmasına rağmen özel mülkiyette olan yapı ne yazık ki mülkiyet sahibi tarafından restorasyon ve güçlendirme çalışmaları başlatılmamış. Metruk bir halde günümüze gelmiş ve bugün tarihi alandaki tarihi duvarda bir çökme başlayarak bir tehlike arz etmeye başladı. Koruma Kurulu tarafından ivedi bir karar bekliyoruz. Biz bu süreç içerisinde İBB miras olarak İBB’nin gerekli birimleri, yetkili birimleri olarak hem mülkiyet sahibine hem kurum ve kuruluşlara defalarca uyarılarda bulunduk. Son olarak 2023 Mart ayının başında tekrar mülkiyet sahibini koruma kanunu gereği sorumluluğunu yerine getirerek gerekli güvelik önlemlerinin alınması, restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının ivedilikle başlatılması yönünde uyarılarda bulunduk ama ne yazık ki yine gerekli çalışma başlatılmadı. Son olarak geçtiğimiz haftalarda Koruma Kurulu tarafından hem kanuni yükümlülükler hatırlatılarak restorasyon çalışmalarının başlatılması yönünde mülkiyet sahibine ve ilçe belediyesine son bir karar iletildi ama bugün böyle bir tehlike yaşıyoruz. İstanbul için bu metruk tarihi yapılar büyük bir tehlike, bugün burada bu tehlikeyi yaşıyoruz, yarın başka bir cadde üzerinde başka bir mahallede benzer tehlikeler yaşayabiliriz. 3 bin 500’e yakın bu tarz tehlike içeren yapı var ve bu metruk sorununu İstanbul’un çözmesi gerekiyor. Hepimiz için geçmiş olsun” dedi.

BEYOĞLU'NDA 5 KATLI BİNADA KISMİ ÇÖKME

BEYOĞLU’NDA 5 KATLI METRUK BİNADA KISMİ ÇÖKME: TRAMVAY SEFERLERİ DURDURULDU (İSTANBUL-İHA)

Bİ GÜNAH KEÇİSİ MÜTEAHHİT Mİ?

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.