DOLAR 32,5516 0.27%
EURO 34,9632 0.49%
ALTIN 2.433,59-0,19
BITCOIN 2053226-0.55793%
Balıkesir
12°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
BANDIRMA’DAN BİR MOZART MI DOĞUYOR?

BANDIRMA’DAN BİR MOZART MI DOĞUYOR?

ABONE OL
Ocak 11, 2024 21:05
BANDIRMA’DAN BİR MOZART MI DOĞUYOR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlk bestesini 16 yaşında yaptı.

Yaptığı beste ile Polonya’da ödül aldı.

Mahallesinin ve ailesinin gurur kaynağı olan müzik öğretmeni Yalçın İnan, Polonya’nın Varşova kentinde 7 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilen Uluslararası müzik besteleri yarışmasında  dereceye girdi .

Universal Maestro Society klasik müzik dergisinin ortaklığında yapılan dünyanın bir çok ülkesinden bestecilerin yarıştığı ‘Classical Music Stars’ isimli yarışmada bestecilik kategorisinde dünya 3’ncülüğü kazanan Yalçın İnan doğup büyüdüğü Bandırma’yı, mahallesini ve de görev yaptığı okulunu temsil ederek gurur kaynağı oldu.

Mahallesinde yoksul ailelerin çocuklarına rol model olarak gösterilen Yalçın İnan ailesinin destekleriyle Balıkesir Güzel Sanatlar Lisesinde müzik eğitiminden sonra Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi müzik öğretmenliği bölümünü bitirdi. Sonrasında kamuda müzik öğretmeni olarak Diyarbakır ilinde görev yapan İnan, daha sonrasında tayin olduğu Bursa’da görevini sürdürüyor.

“İlk Bestesini 16 Yaşında Yaptı”

Üniversite eğitimini sürdürdüğü dönemlerde Azerbaycan Devlet Sanatçısı merhum Hasan Adıgüzelzade’den bestecilik ve armoni –kontrpuan dersleri alan İnan, ilk bestesini ise 16 yaşında yaptı.  Bugün 28 yaşında olan sanatçı yarışmada 2021 yılında bestelediği eseri ile birçok ülkeden yarışmaya katılan müzisyenler, film müziği bestecileri ve orkestra şefleri yarıştı. Yarışmada kompozisyon alanında eşine ithaf ettiği Opus 2 No: 1 “My Muse” piano bestesi ile beste kategorisinde yarışarak dünya üçüncülüğü kazandı.

Müziğin hayatına kattığı değerlerin mutluluğunu yaşadığını ifade eden İnan, öğrencilerine bu değerleri öğretmeyi amaç edindiğini söyledi. İnsanların müzik ve sanat ile uğraşması gerektiğini kültürlerin ancak bu araçlar ile aktarılabileceğini söyleyen İnan, yeni besteler ile ulusal ve uluslararası yarışmalarda sanatını icra etmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

HABER: Eyüp DEMİREZEN

” Yaya Geçidinde Tır Altında Kaldı “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.