DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201.07443%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Brezilya’dan Gelen 27 Bin Angus İskenderun’a Ulaştı

Brezilya’dan Gelen 27 Bin Angus İskenderun’a Ulaştı

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus cinsi sığır, Panama bayraklı 'NADA' gemisiyle İskenderun Limanı'na getirildi. Geminin yanaşmasıyla birlikte ilçe merkezinde kötü kokular oluştu. Sığırlar, sağlık kontrollerinin ardından gemiden indirilecek.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 15:56
Brezilya’dan Gelen 27 Bin Angus İskenderun’a Ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brezilya’dan İthal Edilen Anguslar İskenderun’a Geldi

Türkiye’nin et ihtiyacını karşılamak amacıyla Brezilya’dan ithal edilen 27 bin Angus cinsi sığır, İskenderun Limanı’na ulaştı. Panama bayraklı ‘NADA’ isimli gemi ile taşınan sığırlar, günler süren deniz yolculuğunun ardından 201 metre uzunluğundaki gemiyle İskenderun’a getirildi.

İlçe Merkezinde Kötü Koku

Geminin yanaşmasıyla birlikte İskenderun ilçe merkezinde kötü kokular yayıldı. Bu durum, gemide bulunan 27 bin angus sığırının uzun süre deniz yolculuğunda olmasından kaynaklandı. Koku, ilçe sakinleri tarafından rahatsız edici olarak değerlendirildi.

Brezilya angus ithalatı, İskenderun Limanı, et ihtiyacı, kırmızı et fiyatları, sağlık kontrolleri, veteriner kontrolleri, kötü koku, Panama bayraklı NADA gemisi.

Bandırma Limanından Tahliye Edilmişti

Bandırma Limanından Tahliye Edilmişti

Diğer yandan bundan önceki dönemlerde Bandırma Limanına getirilerek buradan tahliye edilen sığırlar nedeniyle ilçeye bağlı Paşakent, Paşabayır ve Paşakonak mahallelerinden kötü koku şikayetleri alınmıştı.

Sağlık Kontrolleri Yapılacak

İskenderun Limak Port’ta demirleyen gemiden indirilecek olan sığırlar, veterinerler tarafından sağlık kontrollerinden geçirilecek. Bu kontrollerin ardından sığırlar, ülkenin farklı bölgelerine sevk edilecek.

İthalatın Amacı

Artan et fiyatları nedeniyle vatandaşların kırmızı ete ulaşmakta zorlandığı bu dönemde, Türkiye’nin et ihtiyacını karşılamak amacıyla Brezilya’dan angus cinsi sığır ithal edilmesi, et piyasasında rahatlama sağlanması hedefleniyor. Bu ithalat, kırmızı et arzının artırılması ve fiyatların dengelenmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

Yetkililerin Açıklamaları

İskenderun Limanı yetkilileri, sığırların sağlık kontrollerinin titizlikle yapılacağını ve herhangi bir sağlık sorunu olan sığırların uygun şekilde karantina altına alınacağını belirtti. “Türkiye’nin et ihtiyacını karşılamak için yapılan bu ithalat, vatandaşların daha uygun fiyatlarla et tüketmesini sağlayacak,” dedi.

Halkın Tepkisi

İlçe sakinleri, kötü koku nedeniyle rahatsız olduklarını belirterek yetkililerden çözüm bulunmasını talep etti. “Kokunun ne kadar süreceği ve nasıl bir önlem alınacağı konusunda bilgilendirilmek istiyoruz,” diyen vatandaşlar, durumu yakından takip ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.