DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22430441.1441%
Balıkesir
25°

AZ BULUTLU

13:20

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halk Tv’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu haber programına katılan Köksal, ‘Biz kanun ne ise onu uygularız’ dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal, göreve geldikten sonra kaçak ve ruhsatsız iş yerlerine yönelik kapsamlı denetimler yaptıklarını belirtti. Bu denetimlerin bir parçası olarak, ruhsatsız işletilen bir iş yerinin kapatıldığını ve mühürlendiğini açıkladı. Başkan, valilik tarafından bu konuda ifade istenen iş yerinin Iraklı bir kişiye ait olduğunu, ancak bu kişinin belediyeye herhangi bir ruhsat başvurusu yapmadığını söyledi.

Ruhsatsız İş Yerlerine Karşı Sıkı Denetim

Belediye Başkanı, göreve geldikten sonra kanunsuz iş yerleriyle ilgili denetimlere hız verdiklerini ve ruhsatsız işletmelere göz yummadıklarını ifade etti. Başkan, “Valiliğin ifade istediği iş yeri, herhangi bir ruhsat olmaksızın işletilen bir yerdi ve bu nedenle kapatıldı ve mühürlendi,” dedi. Ayrıca, söz konusu Iraklı kişinin belediyeye ruhsat başvurusu yapmadığını vurguladı.

Valilikten İfade Talebi

Başkan, bahsi geçen kişinin valiliğe giderek asılsız iddialarda bulunduğunu belirtti. Bu iddialar üzerine valilik tarafından kendisinden ifade istendiğini açıkladı. Başkan, “Valilik, bu kişinin evraklarının tam olduğunu belirten bir yazı gönderdi. Ancak, belediyemizin kayıtlarında böyle bir başvuru bulunmamaktadır,” dedi. Bu durumu, resmi kurumların bazı sonuçları kabullenememesi olarak değerlendirdi.

Kanuna Uygun Hareket

Başkan, kanunsuz iş yerlerine ruhsat vermelerinin mümkün olmadığını belirterek, “Kanunsuz, ruhsatsız çalışan bir yere göz yummamak kanunun gereğidir. Valilikten gelen yazıda, bu kişinin evraklarının tam olduğu belirtiliyor, ancak kayıtlarımızda böyle bir müracaat yok,” dedi. Ayrıca, bir önceki dönemde AK Partili belediye başkanının ruhsat yönetmeliğine uygun olduğu halde tekel bayilerine ruhsat vermediğini ve bu konuda valilikten herhangi bir soruşturma açılmadığını hatırlattı.

Resmi Kurumların Sorumluluğu

Başkan, resmi kurumlarda siyaset yapılmaması gerektiğini vurgulayarak, “Siyaset yapmak isteyenler, devletin makamlarından ayrılıp siyasi partilere katılmalıdır. Devletin makamları siyaset yapılacak yerler değildir ve tüm vatandaşlara eşit hizmet etmek zorundadır,” dedi. Ayrıca, ruhsatsız iş yerlerine karşı mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.