DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2060519-0.7989%
Balıkesir
13°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Cam sektörü katma değerli ihracatla büyüyor

Cam sektörü katma değerli ihracatla büyüyor

ABONE OL
Şubat 16, 2024 15:26
Cam sektörü katma değerli ihracatla büyüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin cam sektörü, dünya genelinde 4 milyon tonun üzerinde üretim ve işleme kapasitesiyle öne çıkarak, yüksek kaliteli ve katma değerli ihracat ile büyümeye devam ediyor. Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Tansu Kumru, 2023 yılında cam ihracatının 1 milyar dolar seviyesinden yüzde 52 artışla 1,6 milyar doların üzerine çıktığını belirtti. Kumru, 2023 yılında ihracat birim fiyatında yüzde 8’lik bir artış yaşandığını ve bu durumun katma değerli ürün ihracatının arttığının bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye cam sektörü, TurkishGlass markasıyla ihracatını artırmak amacıyla Sapanca’da düzenlenen ‘Cam Sektör Çalıştayı’nda bir araya geldi. Çalıştayın açılışını gerçekleştiren Tansu Kumru ve Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, cam sektörünün ülkede taşıdığı önemi vurgulayarak sektördeki fırsatlar, zorluklar ve çözüm önerilerini değerlendirdiler.

Türkiye'nin cam sektörü, dünya genelinde 4 milyon tonun üzerinde üretim ve işleme kapasitesiyle öne çıkarak, yüksek kaliteli ve katma değerli ihracat ile büyümeye devam ediyor. Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Tansu Kumru, 2023 yılında cam ihracatının 1 milyar dolar seviyesinden yüzde 52 artışla 1,6 milyar doların üzerine çıktığını belirtti. Kumru, 2023 yılında ihracat birim fiyatında yüzde 8'lik bir artış yaşandığını ve bu durumun katma değerli ürün ihracatının arttığının bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Cam sektörü katma değerli ihracatla büyüyor (Kansu Kumru )

“2023 Yılında yüzde 25 Artış Elde Edildi “

Tansu Kumru, Türkiye‘nin dört bir yanında faaliyet gösteren birlik üyelerinin katılım gösterdiği çalıştayda, 2023 yılı itibarıyla ihracat birim fiyatında dolar bazında yüzde 8’lik artışın yanı sıra toplam ihracatta yüzde 52’lik bir artışın elde edildiğini açıkladı. Kumru, sektörün cari açığın azaltılmasına önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, geleceğe yönelik hedeflerinin, teknoloji ve ürün geliştirmeye odaklı yatırımlarla birlikte müşteri odaklı çözümler üreterek Ar-Ge üssü olmak olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Kumru, ihracat pazarlarını çeşitlendirmenin önemine vurgu yaparak, özellikle ABD, Orta Doğu ve Afrika gibi gelişmekte olan pazarlara odaklanmayı planladıklarını dile getirdi. İthalatla mücadele konusunda da önemli bir mücadele verdiklerini belirten Kumru, enerji maliyetlerinin düşük olduğu ülkelerden gelen ithalata karşı yerli üretimi koruma adına Ticaret Bakanlığı ile iş birliği içinde olduklarını ve korunma önlemlerinin devamının sektörün rekabet gücü açısından kritik olduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ

“Fırıntaş Vergi Rekortmeni Oldu”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.