DOLAR 32,1938 -0.05%
EURO 35,2610 0.06%
ALTIN 2.476,690,38
BITCOIN 21260307.24283%
Balıkesir
18°

KAPALI

13:05

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
ÇANAKKALE DESTANI’NIN İZLERİNİ BARINDIRAN MÜZE AYVALIK’TA

ÇANAKKALE DESTANI’NIN İZLERİNİ BARINDIRAN MÜZE AYVALIK’TA

ABONE OL
Nisan 7, 2023 13:25
ÇANAKKALE DESTANI’NIN İZLERİNİ BARINDIRAN MÜZE AYVALIK’TA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi, Türkiye’nin dört bir yanında 12 yıldır farklı şehirleri ziyaret eden “Çanakkale’den Anadolu’ya” projesi kapsamında Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla Ayvalık’ta açıldı.

Kırlangıç Yaşam Merkezi’nde bulunan müze, Çanakkale Destanı’nın izlerini taşıyan bin parça tarihi eseri sergiliyor. Müzeyi ziyaret eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, müzenin koordinatörü Cengiz Yürükaslan’dan bilgi aldı ve duygulu anlar yaşadı. Başkan Ergin, her yaştan insanın müzeyi ziyaret ederek gerçek tarihi bilgilere sahip olması gerektiğini vurguladı. Müze, 14 Nisan akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

“MÜZEYİ AYAKLARINA KADAR GETİRDİK”

Başkan Ergin, “Özellikle öğrencilerin Çanakkale destanını hissetmeleri amacıyla böyle bir kültür programını kentimize getirdik. Biz dönem dönem kentimizdeki öğrencilere böyle olanaklar sağlıyoruz. Aslında Çanakkale’ye götürüp kanla yıkanmış o toprakları bizzat yerinde görmeleri gerekiyor. Ancak müzeyi ayaklarına kadar getirdik. Kentimizde eğitim gören öğrenciler 14 Nisan akşamına kadar müzeyi gezip her türlü bilgili burada bulacaklar” dedi
Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi, Türkiye'nin dört bir yanında 12 yıldır farklı şehirleri ziyaret eden "Çanakkale'den Anadolu'ya" projesi kapsamında Ayvalık Belediyesi'nin katkılarıyla Ayvalık'ta açıldı.

“ÇANAKKALE’DEN ANADOLU’YA PROJESİ KAPSAMINDA 12 YILDIR FARKLI YERLERİ GEZEN ÇANAKKALE 1915 SAVAŞ MALZEMELERİ MÜZESİ AYVALIK’TA KAPILARINI AÇTI.”

 

TÜRK MİMARIN ESERİ NEW YORK’TA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.