DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201.07443%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
CHP Bandırma Kadın Kolları’ndan ‘öğrencilere ücretsiz öğün’ açıklaması

CHP Bandırma Kadın Kolları’ndan ‘öğrencilere ücretsiz öğün’ açıklaması

ABONE OL
Temmuz 19, 2024 11:55
CHP Bandırma Kadın Kolları’ndan ‘öğrencilere ücretsiz öğün’ açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Bandırma Kadın Kolları Başkanı Canan Zivane, okullarda ücretsiz öğün verilmesine ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Okullarda ücretsiz öğün uygulamasının kaldırılmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları 81 ilde çocuklar için tek yürek oldu. CHP Bandırma Kadın Kolları Başkanı Canan Zivane de ilçe başkanlığı binasında düzenlediği basın açıklamasında çocukların açlık sorununa ve ücretsiz öğünlerin önemine dikkat çekti. Yaptığı açıklamada ekonomik krizin en çok dar gelirli aileleri ve o ailelerin çocuklarını vurduğunu belirten Zivane, “Çocuklarda yetersiz beslenme yaygınlaştı. Araştırmalara göre Türkiye’de 5 yaş altı çocukların bodurluk oranı yüzde 10’lara kadar yükseldi. Her 10 çocuktan birisi bodurluk tehdidi ile karşı karşıya. Bir çocukla tanışıyorum, ‘Kaç yaşındasın’ diye soruyorum; 7-8 diye düşünüyorum bana ’13’ diyor. Çocuklarımız yetersiz, dengesiz beslenme nedeniyle şu an bodurluk yaşıyor. Bunu da bizler bizzat biliyoruz, görüyoruz” dedi.

“TASARRUFA ÖNCE SARAYDAN BAŞLAYIN”

AK Parti’nin seçim öncesinde 5 milyon öğrenciye “okullarda bir öğün ücretsiz yemek” vaadi verdiğini hatırlatan Zivane, “Deprem bölgesi hariç ücretsiz öğün her yerde kaldırıldı. Hem de bir genelge ile. Bu elimde gördüğünüz genelgede açlığa hapsedilen çocuklar var. Uçurumun kenarında yaşayan yoksul aileleri görmezden gelen bir iktidar var. Sosyal devlet olmayı unutmuş olan bir hükümet ve hükümet yöneticileri var. Yetersiz olan bu uygulama hangi gerekçi ile kaldırıldı? Tasarruf için mi? Tasarruf yapacaksanız, önce saraydan başlayın. Küçücük çocukların boğazından tasarruf yapmaya utanmıyor musunuz? Bu çocuklar hepimizin çocukları. Okulda ücretsiz öğün acil ihtiyaçtır ve bu konu derhal çözülmelidir” dedi.

“ÇOCUKLAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAZ”

CHP Belediyelerinin çocuklar için beslenme seferberliği başlattığını belirten Zivane “Her fırsatta partimiz üzerinden kara propaganda yapanlar, Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin uygulamalarını örnek almalıdır. İlk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik “beslenme çantası” projeleri kapsamında, her gün, on binlerce öğrencimize gıda desteği veriyoruz. Ayrıca üniversite öğrencilerine sıcak çorba ve bir öğün ücretsiz yemek veriyoruz. Biz kısıtlı imkânlarla, öğrencilere destek vermek için çaba sarf ederken, iktidarın sadece okul öncesinde verdiği ücretsiz öğünü kesmesi tam bir rezalettir. Çocukların açlığı üzerinden siyaset yapılmaz, yapılamaz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyene, çocuklarımız okulda karnını doyurana dek verdiğimiz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bugünden itibaren her il ve ilçede eylemler başlatıyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Sena Beyaz

CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak’a anlamlı günde anlamlı ziyaret

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.