DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22357770.67003%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
CHP’li Sarı, Ata Emre Akman Cinayetini Meclis’e Taşıdı

CHP’li Sarı, Ata Emre Akman Cinayetini Meclis’e Taşıdı

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir'de üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın vahşice öldürülmesi olayını TBMM gündemine taşıdı. Sarı, emniyet ve adaletteki iç hesaplaşmaların çocukları hayattan kopardığını belirterek hükümete sert eleştirilerde bulundu.

ABONE OL
Mayıs 17, 2024 18:47
CHP’li Sarı, Ata Emre Akman Cinayetini Meclis’e Taşıdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’de üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın vahşice öldürülmesi, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı. Sarı, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Ata Emre Akman’ın annesinin isyanını duydunuz mu?” diyerek hükümete sert eleştirilerde bulundu.

“Suç Kaydı Kabarık Çıkmıştı “

Balıkesir Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümü öğrencisi Ata Emre Akman, Karaoğlan Mahallesi Emir Sokağı’nda kuryelik yaparken 17 yaşındaki E.Ö.’nün bıçaklı saldırısına uğradı ve hayatını kaybetti. Zanlının daha önce altı suç kaydının bulunduğu öğrenildi. Bu olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve güvenlik önlemleri konusunda tartışmalara yol açtı.

” CHP’li Sarı Meclise Taşıdı “

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Serkan Sarı, hükümeti eleştirerek, “Emniyette ve adalette kendi iç hesaplaşmalarınızla uğraşırken çocuklarımız bir bir hayattan kopartılıyor” dedi. Sarı, sözlerine şöyle devam etti: “Geçen hafta AKP iktidarını buradan uyarmıştım. ‘Ruhsal bunalım salgını yarattınız. Bu salgını yine siz büyütüyorsunuz.’ demiştim. Sözlerimin yankısı daha Genel Kurul salonumuzda dinmeden Balıkesir’de 20 yaşında, üniversite öğrencisi, gencecik evladımız Ata Emre Akman, ekmek parası kazanırken, yine suç makinesine dönüşmüş, 17 yaşındaki genç tarafından katledildi. ‘Türkiye’deki binlerce anne-baba korkuyor.’ diyen Ata Emre Akman’ın öğretim görevlisi annesinin isyanını duydunuz mu? Yazık değil mi evlatlarımıza? Eğitim, adalet ve hukuk politikalarınızdaki çözümsüzlüğünüz toplumda şiddeti körüklüyor. Anne-babalar evlatlarını sizin yanlışlarınıza kurban vermek istemiyor. Emniyette ve adalette kendi iç hesaplaşmalarınızla uğraşırken çocuklarımız bir bir hayattan kopartılıyor. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Bu gidişata ‘Dur’ deyin, kendinize çekidüzen verin.” diye konuştu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.