DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 0%
Balıkesir
20°

KAPALI

20:03

AKŞAMA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün (DSİ)nin yaptığı Karesi Çay Deresi taşkın koruma duvarlarındaki DSİ logolarının önce boyalarının silindiği sonra da üzerlerinin betonla kapatıldığını fotoğraf ve videolarla ortaya koydu. CHP’li Sarı, AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın DSİ’ye ait projeyi kendisi yapmış gibi göstermek için algı operasyonu peşinde olduğunu açıkladı.

DSİ, Karesi’nin içinden geçen Çay Deresi’nde yıllardır bir taşkın koruma çalışması yürütüyor. Bir süredir de Demirciler ve Dereboyu caddeleri arasında kalan bölümde derenin kenarına duvarlar inşa edildi. Buradaki çalışmayı ihale eden, parasını ödeyen, işi yaptıran Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü. İhalenin şartnamesinde ‘Proje bünyesinde yapılan tüm duvarların, yüzeylerine, 20 cm x 30 cm boyutlarında DSİ logosu beton kalıbı içerisine yerleştirilmek suretiyle gömme harf şeklinde yazılacaktır.’ hükmü bulunuyor.

İhaleyi alan firma, şartnameye göre de duvarları inşa etti, belli aralıklarla özel beton kalıplar kullanıp DSİ logolarını gömme şekilde tüm duvarlara işledi. Logolar DSİ renkleri, beyaz ve yeşil renklere boyandı. Ancak daha sonra tazyikli su kullanarak oradaki DSİ logosunun boyaları silindi ve üzerleri sıvandı.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, DSİ Balıkesir’in Karesi ilçesinde yaptığı Çay Deresi Taşkın Kontrol uygulamasında, Yücel Yılmaz’ın yönettiği Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıkesirli vatandaşlara karşı oynanmak istenen algı oyununu ortaya çıkardı. CHP’li Sarı, şehrin göbeğinde, Demirciler Caddesi’nin çevresinde vatandaşın gözünün önünde yapılan “algı yönetimini” şöyle anlattı: “Bugün Balıkesir merkez Karesi ilçesindeyiz. Çay Deresi ıslah çalışması projesini yerinde incelemeye geldik. Buradaki vatandaşlarımızın bize aktarmış olduğu bir eleştiri vardı.

Devlet Su İşlerinin ihalesi ile yaptırdığı Çay Deresi ıslah çalışmalara belli aralıklarla Devlet Su İşlerinin kabartma harflerle DSİ logosu koyması yönünde açık şartname koşulları ortadayken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi buradaki çalışmayı sanki kendi yapmış gibi sahipleniyor. Çay Deresi ıslah çalışması Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor algısını yaratabilmek için DSİ logolarının ilk önce tazyikli suyla boyalarını silerek, sonra da üzerini sıvayla kapatarak bu projeyi sanki kendi yapmış gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. Görüyoruz ki Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 5 yıldır yapmadığı icraatları şimdi başka projelerin üzerine konarak kapatmaya çalışıyor.” dedi.

HABER MERKEZİ

“Tartıştığı İş Arkadaşını Bıçakladı”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.