DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2062832-0.4751%
Balıkesir
13°

HAFİF YAĞMUR

04:21

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Çömez, Ak Partiye Seslendi; “Sözüm ona Çevreci Gözükürsünüz”

Çömez, Ak Partiye Seslendi; “Sözüm ona Çevreci Gözükürsünüz”

ABONE OL
Mart 24, 2024 18:25
Çömez, Ak Partiye Seslendi; “Sözüm ona Çevreci Gözükürsünüz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Turhan Çömez, Marmara Adası’na gerçekleştirdiği ziyaret sırasında çevre kirliliğiyle karşılaştı. Ziyaret esnasında, hafriyatların denizin kenarına döküldüğünü gören Çömez, bu duruma tepki gösterdi ve göreve gelmeleri halinde çevre katliamlarına son vereceklerini belirtti.

Turhan Çömez‘e, Marmara Adası ziyaretinde İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, İYİ Parti Marmara Belediye Başkan Adayı Ceyhun Targın, İYİ Parti Marmara İlçe Başkanı Muhammet Yayla ve diğer parti üyeleri eşlik etti.

Saraylar Mahallesi’nde başlayan seçim gezisi, sırasıyla Saraylar, Topağaç ve Çınarlı Mahalleleri’nde devam etti. Esnaf ziyaretlerinde bulunan Çömez, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Marmara Adası’nın deniz kıyısında çevre kirliliğini gözlemleyen Çömez, hafriyat yığınlarının denize dökülmesine tepki gösterdi ve durumu yetkililere iletti. Çömez, belediye başkanı seçilmesi durumunda çevrenin korunması için önemli adımlar atacaklarını vurguladı.

“Ak Parti Eliyle Çevre Katliamı Yaşandı”

Çömez, AK Parti’ye de seçim bildirgesi üzerinden ağır eleştirilerde bulundu. Çömez açıklamasında;  “AKP’nin yerel seçim bildirgesine baktığınızda çevre ile ilgili muhteşem şeyler görürsünüz. Çevreye karşı ne kadar duyarlı olduklarını, çevreyi korumak için ne kadar çaba sarf ettiklerini, okursunuz. Sözüm ona doğa dostu gözükürler. Ama gerçek böyle değil. Balıkesir’de AKP iktidarının eliyle maalesef büyük bir çevre katliamı yaşandı. Gönen Çayı’nda zehir akıyor. Simav Çayı’nda zehir akıyor. Ayvalık Nikita Deresi’nde zehir akıyor.  Körfeze gittiğimizde de özellikle yaz dönemlerinde bütün kanalizasyonlar Cunda açıklarına ve Edremit açıklarına boşaltılıyor. Biraz daha dolaştığınız zaman daha vahim olaylara tanık oluyorsunuz.

Burası Marmara Adası, bana göre Marmara’nın değil Türkiye’nin incisi. Türkiye’nin en güzel coğrafyalarından bir tanesi.  Maalesef, bu cennet doğa birileri tarafından katlediliyor, örseleniyor. Şu güzelim sahil ve deniz çöplerle dolu. İçinde ne olduğu belli olmayan inşaat atıkları getirilip bu güzelim sahillere bırakılıyor ve bu güzelim deniz bu şekilde katlediliyor.  Yavrularımıza emanet edeceğimiz bu doğa yok ediliyor. Belediye başkanı olduğumuz zaman çevre konusunda büyük bir hassasiyeti ortaya koyacağız. Hiç kimse bu cennet tabiatı, çevreyi elini kolunu sallayarak kirletip katledemeyecek. Akarsularımız, dağlarımız, derelerimiz, ormanlarımız ve sahillerimiz pırıl pırıl olacak.  Hepsini koruyup kollayıp bizden sonra gelecek nesillere emanet edeceğiz.” dedi.

HABER MERKEZİ

“Devekuşu hikayesi 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.