DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22399451.06558%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Çömez, ‘Belediye Kaçak İşçi Çalıştırıyor’

Çömez, ‘Belediye Kaçak İşçi Çalıştırıyor’

ABONE OL
Haziran 20, 2024 15:56
Çömez, ‘Belediye Kaçak İşçi Çalıştırıyor’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Op. Dr. Turhan Çömez’in seçim gezileri sırasında Suriyeli gençlerle yaptığı sohbet, bir skandalı gün yüzüne çıkardı. Çömez’in konuştuğu Suriyelilerin kaçak oldukları halde AK Partili Havran Belediyesi’nin işlerini yürüten taşeron şirkette çalıştıkları ortaya çıktı.

Türkiye’nin sığınmacı ve kaçak sorunu devam ederken, Balıkesir Havran’da Suriyelilerin anlattıkları şaşkına çevirdi. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez, Havran’da gerçekleştirdiği seçim çalışmaları sırasında üç Suriyeli gençle sohbet etti. Gençlerin verdiği cevaplar, sınırların durumunu ve sığınmacıların işsizlik sorununu gözler önüne serdi.

Suriyeli gençler, pasaportlarının olmadığını, parayla Türkiye’ye İdlib üzerinden kaçak yollarla girdiklerini belirtti. Oysa oturma ve çalışma izinleri olmamasına rağmen, Balıkesir Havran’da AK Partili belediyenin işlerini yürüten bir taşeron şirkette çalıştıklarını itiraf ettiler. Suriyeli gençlerden biri, kaçak durumlarını yetkililere ilettiklerini ancak herhangi bir işlem yapılmadığını iddia etti.

Çömez; “Sanki Havran’da Çalışacak Genç Kalmamış “

Çömez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yanımızda Suriyeli gençler var. Bunlar bir buçuk yıl önce Hama’dan, İdlip üzerinden Türkiye’ye gelmişler ve belediyenin işlerini yapan şirkette çalışıyorlar. Türk çocukları işsiz, işsizlik patlamış. Yüzde 10’un üzerinde işsizlik var Türkiye’de ve Suriyeli gençler Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Havran’da da Balıkesir’de de kaçak yollardan gelmişler. Belediye’nin işlerini yapan şirketlerde çalışıyorlar. Ve böyle bir atmosferi Türkiye’ye reva gören anlayışa yazıklar olsun.

Tabi ben kendilerini suçlamıyorum çünkü kendileri bu şartlar hazırlandığı için kaçak yollardan girmişler, on bin lira verdik sınırdan geçtik diyor, Hama’dan geldik diyor, İdlip’ten geldik diyor ve burada belediyenin şirketlerinde taş döşüyoruz diyor. Sanki Havran’nın gençleri kalmamış gibi, Balıkesir’in gençleri kalmamış gibi. Bunlar kaçak yollardan Suriye sınırını geçip gelmişler… Hatırlayacaksınız geçtiğimiz günlerde Balıkesir’de yine 6 tane kaçak yollardan Balıkesir’e gelmiş Suriyeli yakalandı ve bunlar PYD/YPG terör örgütüne bilgi toplarken, terör eylemi hazırlığı içindeyken yakalandılar. Türkiye’yi bu güvensiz ortama getirenlere yazıklar olsun diyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

“Hastane Haziran’da Teslim Edilecek “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.