DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20663211.42022%
Balıkesir
13°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Çömez, “Hükümet Amerikan Çiftçisini Destekliyor “

Çömez, “Hükümet Amerikan Çiftçisini Destekliyor “

ABONE OL
Aralık 17, 2023 17:05
Çömez, “Hükümet Amerikan Çiftçisini Destekliyor “
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Balıkesir’deki çiftçileri dolaşarak dert dinledi. Çiftçiler ile bir araya gelen Çömez, Burhaniye’nin kırsal Borezli mahallesinde yaptığı açıklamada, hükümetin Türk çiftçi ve hayvancısını desteklediğini söyledi.

Turhan Çömez Boresli mahallesinde yaptığı açıklamad; “Bu köy örnek bir köydür. Yıllardır hayvan yetiştiriyor, süt üretiyor. Büyük çiftçiler yetiştiriyor. Bu ülkenin insanlarını besliyor. Ama ne yazık ki çiftçimiz her yerde olduğu gibi burada da sıkıntı içerisinde. O bir çiftçi. İflasın eşiğindeyiz diyor. Canımıza yetti diyor. Rakamlara baktık.

 “Geçen yıla göre üretim yüzde elli düştü “

Buraya gelmeden önce sevgili veterinerimiz.  Murat Bey ile konuştuk. Kendisinden bilgi aldık. Geçen yıla göre köyde süt üretiminde yüzde 50 oranında azalma var. Bu çok ciddi bir durum. Bunu her yerde görüyoruz. Balıkesir’in her yerinde süt üretiminde ciddi bir azalma var. Öte yandan hayvan sayısında da yüzde 60 civarında bir azalma var. Daha vahimi süt üreten inekler kesmime gidiyor. Çünkü artık ne köylünün ne de hayvan yetiştiricisinin hayvanları besleyecek gücü yok.

” Hükümet destek yerine çözümü ihracatta buldu “

Milletvekili Çömez açıklamalarının devamında, normalde dünya koşullarında bir litre ya da bir kilo sütle iki kilo yem alınabildiğini ancak ülkede bu durumun farklı olduğunu belirterek; “Ama ne yazık ki ülkemizde bir litre ya da bir kilo sütle neredeyse bir kilo yem alınabiliyor. Bu son derece ciddi. Çiftçimiz ve köylümüz artık maliyetleri karşılayamadığı için üretimi bırakma noktasına geldi. Tabi buna çözüm üretmek yerine, Türk çiftçisine, hayvancısına destek vermek yerine hükümet bu kolaylığı nerede buldu? Kolaylık Latin Amerika’dır.

 Geçtiğimiz aylarda Latin Amerika’dan bu yana Bandırma’ya 100 bin Angus ithal edilmişti. Nereden geldiklerini biliyor musun? Brezilya ve Uruguay’dan. Bu hayvanlar 21 gün boyunca dolaşarak Bandırma’ya getirildi ve Türkiye’nin her yerine dağıtıldı.

Ülkenin. Bu ülkenin çocuklarına destek vermek yerine nasıl olurda siz Latin Amerika çiftçisine nasıl destek olabilirsiniz, halkı besleyen Türk çiftçisini yok etmeye yönelik bu politikalara nasıl destek olabilirsiniz? Bu son derece vahim bir durum” diye konuştu.

HABER: Sena BEYAZ

” Manyas’ta Uyuşturucu Operasyonu “

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.