DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20667681.19178%
Balıkesir
12°

HAFİF YAĞMUR

16:56

İKİNDİYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Çömez; “Süleyman Soylu Balıkesir’den Aday Gösterilsin”

Çömez; “Süleyman Soylu Balıkesir’den Aday Gösterilsin”

ABONE OL
Nisan 6, 2023 15:43
Çömez; “Süleyman Soylu Balıkesir’den Aday Gösterilsin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkan Baş Danışmanı Turhan Çömez, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’nde gazeteciler ile bir araya geldi. Burada gündeme ve 2023 seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Çömez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, Süleyman Soylu Balıkesir’den aday olsun. Hatta 9 Bakan da Balıkesir’den aday olsun. Nasıl siyaset yapılır göstereyim” dedi.

Bandırma’da Gazeteciler Cemiyeti’nin ziyaretinde konuşan Çömez, basının olmadığı yerde güçlü bir demokrasiden söz edemezsiniz. İstanbul ve Ankara’daki medya kuruluşları malesef özgür değil. Ben açıkça söylüyorum. Beni eleştirin. Ben bu eleştirilerden ders çıkartırım. Ben bu eleştirilerden çok şey öğrenirim.

Ben bu eleştirilerden kendime ders çıkartır katkı sağlarım. Bundan da asla gocunmam. Yazılan yanlış bir şey var isede şunu söylerim. Bunu yazmışsın ama gel sna bunun doğrusunu anlatayım derim. Gazeteci siyasetçi ilişkisi bu olması lazım. Kendisine güvenen siyasetçi gazeteciden çekinmez. Oturur konuşur fikrini anlatır. Siz eleştirmeden bizlerin kendimizi geliştirmemiz imkansız. Ama gazeteci siyasetçiye alkış tutarsa o siyasetçi yoldan çıkar.

“Balıkesir’de kendi adayımız ile seçime gireceğiz”

Ziyarette gerçekleştirilecek olan seçimlerde içerisinde bulunulan 6’lı masa ittifakı dahilinde ortak aday çıkartılabileceğini ifade eden Turhan Çömez, bu durumun Balıkesir’de farklı olduğunu ve İYİ Parti’nin seçimlere Balıkesir’de kendi adayları ile katılacağını söyledi. Çömez açıklamalarında; “Bazı illerde ssayısı net değil ancak 10 civarında olduğunu söyleyebilirim. Bu konuda genel başkan yardımcılarımız çalışıyor. Ancak Balıkesir bu illerden birisi değil. Burada kendi adaylarımız ile gireceğiz.

Balıkesir’deki Sloganımız “Bir Oy Kemal’e, Bir Oy Meral’e, Güle Güle Recebe”

Toplantıda Balıkesir’de kullanılacak olan sloganı da açıklayan Çömez, “Kemal beye açık desteğimiz olacak. Gece gündüz doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Balıkesir’de milletvekilliği yaptım bir ara uzaklaştım ama gündemden uzak kalmadım .Balıkesir ve bölgeyi iyi tanıyorum. Sayın Genelbaşkan Balıkesir’de ön seçim olmamasına karar verdi. Bunun nedeni ön seçim için gerekli duyulan zamanın olmamasıydı.

Balıkesir güney marmara, körfez ve merkez olarak değerlendirilecek. Bu bölgelerde Ankara’da temsil edecek en iyi adaylar çıkacaktır.

“Bakanların Milletvekili seçilmesi”

Ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinede bulunan 17 Bakanı milletvekili adayı olarak belirlemesine ilişkin sorulan soruyu cevaplayan Turhan Çömez; “Bunu Erdoğan’ın çaresizliği olarak görüyorum. Erdoğan artık yenilgiyi kabul etmiş ve buna dönük siyasi hamleler yapıyor. Bu son dönemeçte de etrafındaki arkadaşlarının dağılmasını engellemek adına da onlara bir dokunulmazlık zırhı veriyor. Onlara ben artık siyaseti terk ediyorum. Sizlere koruma zırhı veriyorum. Aynı Şekilde Fuat Oktay’ı da aday göstereceğini söyledi.

“Süleyman Soylu Balıkesir’den Aday Gösterilsin “

Ak Parti’nin bakanların büyük şehirlerden aday göstereceğini nedenle Balıkesir’den de aday gösterilmesini isteyen Turhan Çömez; “Süleyman Soylu’nun Balıkesir’de siyaset yapmasını, kendisi ile sokaklarda karşılaşmayı çok istiyorum.  Ekranlardan siyaset yaptık ama sokaklarda karşılaşmak istiyorum. Ancak şöyle bir şey var. Balıkesir Kuvayi Milliye Ruhunun filizlendiği coğrafyadır. Dışarıdan gelen birisine nasıl bakacaktır. O vatandaşlarımızın tutumudur. Ancak ben sokaklarda bakan yada bakanlar grubu ile karşılaşmak istiyorum.  Bakalım sokaktaki vatandaş, köylü, esnaf sana ne söylüyor. Sokaktaki umudunu kaybetmiş, hayallerini kaybetmiş gençler ne söyleyecek. Ben Erdoğan’a sesleniyorum. Gönderin 9 Bakan Balıkesir’e bakın onlarla siyaset nasıl yapılıyor göstereyim kendilerine” diye konuştu.

( HABER MERKEZİ )

Seçimlerdeki Hedef Ne 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.