DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047565-2.34653%
Balıkesir
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Çömez Uyardı, Yabancılar Tarım Arazilerine yerleşiyor

Çömez Uyardı, Yabancılar Tarım Arazilerine yerleşiyor

Araziyi satın alanların Mısırlı olduğunu belirten Çömez, bölgeye giderek bu kişilerle görüştü. Mısırlı alıcılar, Çömez'i AKP'li bir vekil sanarak araziyi satın almalarını sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AKP'ye minnettar olduklarını ifade etti.

ABONE OL
Mart 23, 2024 19:32
Çömez Uyardı, Yabancılar Tarım Arazilerine yerleşiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Op. Dr. Turhan Çömez, Türkiye’de büyükşehir belediyelerinin sınırlarının belirlendiği 6360 sayılı Kanun’un yürürlüğe girmesinin ardından köylerin mahalleye dönüşmesiyle yaşanan sorunları gündeme getirdi. Bu değişikliklerle birlikte köylülerin mera arazileri üzerindeki haklarına yönelik tehditlerin arttığını ve bu alanların rant saldırısına açık hale geldiğini belirtti.

Havran İlçesi’nin Eğmür Köyü’nde bulunan ve köylülerin hayvanlarını otlattığı 187 dönümlük mera arazisinin yabancılara satıldığını ortaya çıkaran Çömez, bu satışın detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Araziyi satın alanların Mısırlı olduğunu belirten Çömez, bölgeye giderek bu kişilerle görüştü. Mısırlı alıcılar, Çömez’i AKP’li bir vekil sanarak araziyi satın almalarını sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve AKP’ye minnettar olduklarını ifade etti.

Çömez Uyardı, Yabancılar Tarım Arazilerine yerleşiyor

Çömez Uyardı, Yabancılar Tarım Arazilerine yerleşiyor_1

Tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini ve üretimin azalmasıyla Türkiye’nin ithalat yapar hale geldiğini vurgulayan Turhan Çömez, yaşanan bu durumu Türkiye geneline duyurarak kamuoyunu bilgilendirdi. AK Partili Havran Belediyesi’nin aldığı satış kararının ardından yaşananları açıklayan Çömez, köylülerin mera arazilerinin yok pahasına satılmasının tarım ve hayvancılık sektörünü olumsuz etkilediğini dile getirdi.

HABER MERKEZİ

“Referans mı? Parti Mi? “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.