DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051851-1.86087%
Balıkesir
°

20:03

AKŞAMA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Çömez’den AK Parti’ye Çevre Eleştirisi: “Doğa Dostu Değiller”

Çömez’den AK Parti’ye Çevre Eleştirisi: “Doğa Dostu Değiller”

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Turhan Çömez, Marmara Adası ziyareti sırasında çevre kirliliğine dikkat çekerek, AK Parti'nin çevreci politikalarını eleştirdi. Çömez, göreve gelmesi halinde çevre katliamlarına son vereceğini vurguladı.

ABONE OL
Mart 24, 2024 18:24
Çömez’den AK Parti’ye Çevre Eleştirisi: “Doğa Dostu Değiller”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çömez’in Marmara Adası Tepkisi

İYİ Parti’nin Balıkesir Milletvekili ve şehrin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Turhan Çömez, Marmara Adası’ndaki çevre kirliliğine tepkisini gösterdi. Ada ziyareti esnasında deniz kenarına dökülen hafriyatları gören Çömez, “Sözüm ona Çevreci Gözükürsünüz” diyerek AK Parti’nin çevre politikalarını eleştirdi.

Çömez’e, ziyaretinde İYİ Parti’nin il ve ilçe başkanları ile diğer partililer eşlik etti. Adanın çeşitli mahallelerindeki esnaf ziyaretleri ve vatandaşlarla yapılan sohbetlerde, çevre sorunları öne çıktı.

Çevre Katliamı ve AK Parti’nin Politikaları

Çömez, AK Parti’nin çevre politikalarını sert bir dille eleştirerek, “AKP’nin yerel seçim bildirgesinde çevreye dair vaatler bulunuyor. Ancak pratikte, Balıkesir başta olmak üzere çeşitli yerlerde çevre katliamları yaşanıyor” dedi. Gönen Çayı, Simav Çayı ve Ayvalık’taki Nikita Deresi’nde zehirli atıkların akıtıldığını belirtti.

Marmara Adası ve Çömez’in Vaatleri

“Marmara Adası, Türkiye’nin en değerli doğal güzelliklerinden biri” diyen Çömez, adanın çöp ve inşaat atıklarıyla dolu sahillerine işaret etti. Çömez, belediye başkanı olması halinde çevre konusunda büyük adımlar atacaklarını ve doğal güzellikleri koruyup gelecek nesillere aktaracaklarını söyledi.

Çevreye Verilecek Önem ve Alınacak Tedbirler

Dr. Turhan Çömez, “Belediye başkanı olduğumuz zaman, çevre konusunda büyük hassasiyet göstereceğiz. Akarsularımızdan ormanlarımıza, sahillerimizden dağlarımıza kadar tüm doğal varlıklarımızı koruyup kollayacağız” dedi. Çömez’in bu açıklamaları, seçim öncesi çevre politikalarının önemini ve yerel yönetimlerin bu konudaki rolünü bir kez daha gündeme getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.