DOLAR 32,2364 -0.03%
EURO 34,7515 -0.18%
ALTIN 2.450,260,74
BITCOIN 1963650-1.71048%
Balıkesir
12°

HAFİF YAĞMUR

20:17

AKŞAMA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ OY PUSULASI ONAYLANDI

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ OY PUSULASI ONAYLANDI

ABONE OL
Nisan 13, 2023 13:55
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ OY PUSULASI ONAYLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi ve Yargıtay İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Tolga Öztürk, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmenlere sunulacak oy pusulasının YSK tarafından onaylandığını açıkladı.

Öztürk, oy pusulalarının dağıtımını da gerçekleştirdi. 14 Mayıs’a sayılı günler kala, seçmenlerin kullanacağı oy pusulaları da belli oldu.

BASIM İŞLEMLERİ BAŞLATILDI

YSK, 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy pusulalarının basılması talimatını verdi. YSK Başkanı Ahmet Yener, YSK üyeleri ve siyasi partilerin temsilcileri, önceden belirlenen matbaaya giderek oy pusulasının taslağını inceledi.

YSK heyeti, uygun bulduğu oy pusulasının basım işlemlerinin başlatılması kararını aldı.

1 NİSAN’DA KURA ÇEKİLMİŞTİ

1 Nisan’da Cumhurbaşkanı adaylarının seçim pusulasındaki yerleri için kura çekimi yapıldı. Kuraya göre sıralama; Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan şeklinde oldu.

İKİ AYRI OY PUSULASI KULLANILACAK

Seçmenler, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerde iki ayrı oy pusulası kullanacaklar. Bunlardan biri cumhurbaşkanı adayları için olacak ve “Cumhurbaşkanı Adayları” başlığı taşıyacak. Diğer oy pusulası ise milletvekili adaylarına oy vermek için kullanılacak. Seçmenler, her iki oy pusulasını da aynı zarfa koyarak sandığa atacaklar ve oy verme işlemini tamamlayacaklar.

Milletvekili seçimine yönelik oy pusulasında, ittifakların ve siyasi partilerin yerleri, Yüksek Seçim Kurulu tarafından 8 Nisan’da yapılacak kura çekimiyle belirlenecek.

(HABER MERKEZİ)

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.