DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22399451.06558%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Danaveli Sakinleri Tapularına Kavuştu

Danaveli Sakinleri Tapularına Kavuştu

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:15
Danaveli Sakinleri Tapularına Kavuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk’un Danaveli Mahallesinde 33 yıldır süren tapu sorunu çözüme kavuşturuldu. Mahalle sakinleri tapularını Belediye Başkanı Nurettin Güney’den aldı.

Susurluk ilçesine bağlı kırsal Danaveli Mahallesinde 90’lı yıllarda köy genişleme alanı kapsamında aldıkları arsaların tapularını yıllar sonra Belediye Başkanı Nurettin Güney’in elinden aldı. Gerçekleştirilen tören ile tapularını alan kırsal mahalle sakinleri Başkan Nurettin Güney’e verdiği mücadele için teşekkür etti.

Susurluk'un Danaveli Mahallesinde 33 yıldır süren tapu sorunu çözüme kavuşturuldu. Mahalle sakinleri tapularını Belediye Başkanı Nurettin Güney'den aldı.

Danaveli Sakinleri Tapularına Kavuştu

Törende konuşan Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney ise yaptığı konuşmada, 90’lı yıllarda ‘Köy Genişleme’ alanı kapsamında köylülere arsa satışının yapıldığını belirterek, “Bu dönemde bazı vatandaşlarımız ücretini ödemiş ve tapusunu almış. Ancak çeşitli nedenlerle tapusunu alamayan vatandaşlarımız da vardı. 2011 yılında çıkan yasa ile Balıkesir büyükşehir statüsüne geçti. Bundan sonra ise köy tüzel kişiliklerine ait araziler de ilçe belediyesine geçti. Ancak o dönemde Susurluk Belediyesinin borçları nedeniyle bu arsaların üzerine de Vergi Dairesi ve SGK tarafından hacizler konulmuş. Bu borçlar bizim dönemimizde kapatıldı. Tüm hacizleri kaldırdık ve yıllardır yaşanan bu mağduriyetleri de sonlandırmış olduk. Danaveli mahallesi sakinlerimize tapuları hayırlı olsun” diye konuştu.

Susurluk'un Danaveli Mahallesinde 33 yıldır süren tapu sorunu çözüme kavuşturuldu. Mahalle sakinleri tapularını Belediye Başkanı Nurettin Güney'den aldı.

Danaveli Sakinleri Tapularına Kavuştu_1

“Muhtar Ayhan Güngör 33 Yıldır Çözülememişti “

Tapuların dağıtılmasının ardından Belediye Başkanı Nurettin Güney’e teşekkür eden Danaveli Mahalle Muhtarı Ayhan Güngör, 33 yıldır süre gelen sorunun çözülmesine katkı sunmasından dolayı teşekkür ederek, “1991 yılında dağıtılan ancak bazı sakinler tarafından ödeme yapamadığından dolayı tapularına kavuşamadı. Sonrasında büyükşehir olduk. Dolayısıyla bu yerlerde Susurluk belediyesine geçti. Ancak Belediyenin borçları nedeniyle bu araziler üzerine de haciz konuldu ve mahalle sakinlerimiz mağdur oldu. Nurettin Güney’in göreve gelmesinin ardından da bu sorun çözüldü ve mahalle sakinlerimiz tapularına kavuştu. Emeği geçen Başkan Nurettin Güney ve belediye personelimize teşekkür ediyoruz.

HABER MERKEZİ

“Susurluk’ta Sevgi Seli “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.