DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201.07443%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Dava Nisan Ayına Ertelendi

Dava Nisan Ayına Ertelendi

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:15
Dava Nisan Ayına Ertelendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hak-İş Sendikasına üye oldukları gerekçesi ile 57 işçinin Gönen Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Adin Tekstil firmasından işten çıkarılmasına ilişkin mahkeme Gönen Sulh Hukuk mahkemesinde devam etti.

3 yıl önce sendikaya üye oldukları gerekçesi ile işten çıkartılan 57 işçi kendilerine ait e devlet şifrelerinin firma tarafından alınarak sendika kayıtlarının tespit edildiği ve bu nedenle tazminatsız olarak işten çıkartıldıkları iddiasında bulunmuş ve iş mahkemesi sıfatıyla Gönen Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açmışlardı. İş Mahkemesinde görülen dava 57 işçiden bazılarının Sulh Ceza Mahkemesine e devlet şifrelerinin mobing uygulanarak kendilerinden alındığı gerekçesi ile açılan davanın sonuçlanmasının beklenmesi kararı alındı. Gönen Sulh Hukuk Mahkemesi davayı Nisan ayına erteledi.

“TİP Avukat Gönderecek”

Diğer yandan Gönen’de görülen davada mahkeme günü işçileri yalnız bırakmayarak kendilerine destek olmaya gelen Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri adına açıklama yapan TİP Balıkesir İl Delegesi Ömer Koyuncu, haksız yere işerinde atılan işçilerin yanında olduklarını davayı takip edeceklerini söyledi. Adaletin elbet tecelli edeceğini ifade eden  Koyuncu, haksız yere işlerinden edilen işçilerin yanlarında olacaklarını bu nedenle de Türkiye İşçi Partisi’nin 4 avukatının bundan sonraki süreçte davaya müdahil olacağını da sözlerine ekledi.

HABER: Eyüp DEMİREZEN

” Fecii Kaza, Yaya Geçidinde TIR Altında Kaldı “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.